24 mei: Filmclub De Open Hof/De Ark

03-05-14

 

Op 24 mei is de laatste filmavond  van onze filmclub in dit seizoen.
In het Jeugdhuis van De Open Hof bekijken we deze avond  ‘The boy in the striped pyjamas’.

 

In deze film wordt de Tweede Wereldoorlog belicht door de ogen van een achtjarig jongetje, het zoontje van een Duitse soldaat. Bruno woont met zijn ouders en oudere zus Gretel in een prachtig huis in Berlijn als hij te horen krijgt dat zijn vader promotie heeft gekregen. Dit heeft tot gevolg dat ze de stad met haar prachtige gebouwen en hun vriendjes moeten verlaten. Ze komen terecht in een grauw en afgelegen gebouw. Maar vanuit zijn slaapkamer kan Bruno een boerderij zien waar kinderen rondlopen. Met hen kan hij spelen, hoopt hij, al vindt hij het vreemd dat de kinderen in pyjama’s rondlopen. Maar van zijn moeder mag hij het omheinde erf niet af. Zij onderschat echter de avontuurlijke aard van haar zoontje. Hij op zijn beurt beseft in zijn naïviteit niet, dat hij te maken heeft met een concentratiekamp. Hoewel een hek hen scheidt, sluit hij vriendschap met het Joodse jongetje Shmuel.

‘The boy in the striped pyjamas’ is een indringende film over de Tweede Wereldoorlog, het antisemitisme en de onschuld van een Duits jongetje. Hoe meer het verhaal zich ontwikkelt, hoe spannender het wordt. Waartoe zal de vriendschap van de twee jongens leiden? Er is ook plaats voor komische situaties. De uiteindelijke ontknoping is aangrijpend.

 

Vanaf 19.45 uur is er koffie of thee en na afloop van de film praten we nog wat na met een drankje en een hapje.

 

Aanmelding is in verband met de organisatie aanbevolen (maar niet noodzakelijk).
Per mail bij Truus Alblas (truus@alblas-ict.nl) of bij het aanmeld-adres van De Ark aanmelden@dearkonline.nl, en anders per telefoon, sms of WhatsApp bij Truus Alblas(06-24460669) of ds. Piet van Veldhuizen (06-38304109). We rekenen op een vrijwillige bijdrage van ongeveer twee euro per persoon voor de filmrechten.

 

Ook het volgend seizoen willen we doorgaan met de filmavonden. De data voor de avonden zullen we aan het begin van het nieuwe seizoen bekendmaken.
Wij geven u/jullie graag de gelegenheid om films aan te dragen die we kunnen vertonen. U kunt de titels mailen aan één van ons.

Filmclub De Open Hof/De Ark, 

Truus Alblas en Piet van Veldhuizen