Laatste nieuws

Geef vandaag voor de kerk van morgen

De VVB (Vaste Vrijwillige Bijdrage) is de belangrijkste inkomstenpost voor de kerk.

Daarom organiseren we elk jaar in januari de Actie Kerkbalans.

We vragen aan al onze leden om aan te geven wat zijn/haar bijdrage in het komende jaar zal zijn.

Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van het digitale toezeggingsformulier op deze site.

Om de kerk in stand te houden zijn we afhankelijk van een bijdrage van iedereen!

 

Namens het College van Kerkrentmeesters,

Jan van Es, vvb-administrateur

vvb@deopenhof-hia.nl

BBQ in het Open Huis op 14 juni, 15.00 uur

Op 14 juni is iedereen weer van harte welkom in het Open Huis.

Vanaf 15.00 uur staan de koffie en thee met iets lekkers klaar.

Om 17.00 uur zal Teus de BBQ aansteken, ook zijn er heerlijke salades!

De kosten zijn 7,50 euro. Wil je mee-eten dan ben je van harte welkom, wel graag even appen of bellen naar onderstaand telefoonnummer.

namens het Open Huis-team,

Jan en Ellie van Es  06-10 61 63 43

Deelkast

Laat iedereen doen wat hij in zijn hart heeft besloten, zonder tegenzin of dwang, want God houdt van mensen die met vreugde geven.’

2 Korintiërs 9: 7

Tijdens de pinksterdagen kwamen we terecht in het prachtige historische vestingstadje Ravenstein (nabij Oss). Genietend van een heerlijke lunch in de Marktstraat was er weinig verbeeldingskracht nodig je eeuwen terug te wanen. We ‘hoorden’ de ‘hoefslagen kletteren op de kasseien van slingerende straatjes’, zoals in een muurgedicht te lezen viel.

Maar behalve deze mooie woorden en historische bezienswaardigheden, stuitten we ook al slenterend op een Deelkast, een soort mini-voedselbankje waar je geen lid van hoeft te zijn: ‘Neem of ruil wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen’. Naast elkaar helpen is het voorkomen van voedselverspilling een doel van een Deelkastje dat je steeds vaker ziet terugkomen in het straatbeeld, zoals de boekenkastjes die mensen in hun voortuin hebben staan.

Vanzelfsprekend deed het ons denken aan onze kast voor de Voedselbank en leek het mij een mooie aanleiding deze hiermee weer eens onder de aandacht te brengen.

Tineke Vroegindeweij

GroeneKerken Nederland

We zijn als kerk De Open Hof aangesloten bij GroeneKerken Nederland. De landelijke organisatie geeft een nieuwsbrief uit met daarin interessante artikelen. Zou je die ook willen lezen, meld je dan aan via: info@groenekerken.nl

Onderaan het kopje ‘meld je aan’ staat hoe je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Werkgroep Groene Kerk: Anja van der Weijde, anjavanderweijde@gmail.com

Koffieochtenden vrouwencontactgroep: 11 juni, 17 juli en 15 augustus

De vergaderingen van de vrouwencontactgroep zijn voor dit seizoen weer afgelopen. Onze eerste vergadering is op woensdag 11 september. In de vakantieperiode zijn er de koffieochtenden of -middagen. Dinsdagmorgen 11 juni bij Magda Linzel, woensdagmiddag 17 juli bij Joke Lemson, donderdagmorgen 15 augustus bij Joke Scholten.

Bel even de gastvrouw om te laten weten dat je komt. Maar als je dit vergeet ben je ook van harte welkom. Iedereen een fijne vakantieperiode.

Namens de vrouwencontactgroep Emmie Hilmert-van Wingerden

Aanhaken: dinsdag 18 juni

Na een mooie periode vanaf 9 januari willen wij dinsdag 18 juni voor de laatste keer bij elkaar komen. We starten  weer op 3 september. Alle mensen hartelijk dank voor de mooie zelfgemaakte handwerkjes. We hebben er weer veel mensen blij mee kunnen maken.

Als er nog mensen zijn die resten wol of katoen kunnen missen waar niets mee gedaan wordt, dan houden wij ons warm aanbevolen. Mensen die in het nieuwe seizoen bij ons willen komen kijken of aanhaken zijn van harte welkom.

Vriendelijke groet van Emmie Hilmert  en Stella Koppelaar 

Archief nieuws De Open Hof