Laatste nieuws

Lintje voor gemeentelid Ria Kool

Nietsvermoedend meldde Ria Kool zich op 26 april jl. op het gemeentehuis voor een zgn. afspraak met de wethouder over de verbinding kerk en gemeente.

De verrassing was compleet toen Ria  in de raadszaal een fors aantal bekenden zag en het duidelijk werd dat zij samen met nog drie andere inwoners van ons dorp werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de toespraak van burgemeester Jan Heijkoop werd  ingegaan op de verdienste van Ria voor de Ambachtse samenleving.  Het aantal en de diversiteit van vrijwilligerswerkzaamheden in De Open Hof noemde hij indrukwekkend . Tevens noemde hij haar activiteiten die een verbinding leggen tussen kerk en maatschappij en roemde  haar tomeloze inzet in de politiek voor minderbedeelden.

Hierna beschreef Chris Meijer in zijn toespraak de concrete activiteiten die Ria heeft verricht in onze kerk zoals o.a. ouderling, voorzitter vorming en toerusting, lid beroepingscommissie predikant, organisatie zaterdagavondcafé, groene kerk, startweek, kinderkerstfeest en schoonmaakactie wijk.

Dat het de koning heeft behaagd om Ria de koninklijke onderscheiding toe te kennen heeft ons niet verrast. Zeer verdiend en van harte gefeliciteerd.

Ad Dogger

Trio Wilde Eend, zaterdag 16 september In De Open Hof

Een nieuw seizoen, nu al?

Volop genieten van het voorjaar, wachten op de zomer en nadenken over het komende kerkelijke seizoen. Wat kan Vorming & Toerusting de gemeente bieden? Het jaarthema van de landelijke PKN is: Ga mee! Samen getuigen van Geloof, Hoop en Liefde. Tsja ……

Wat we nu al van het programma weten willen we graag vast met u delen.

 

Op zaterdag 16 september staat een optreden van het “Trio Wilde Eend” gepland. Zij gaan d.m.v. muziek en verhalen het jaarthema bij ons introduceren.

Op zondag 17 september is de startzondag. We beginnen in ieder geval met een feestelijke dienst. En daarna …. ?

 

Voor de organisatie van de activiteiten aan het begin van het nieuwe seizoen zoeken we hulp. Wie vindt het leuk om activiteiten mee te bedenken en te organiseren? U kunt zich aanmelden bij Jacqueline Meijer (meijer.jacqueline@gmail.com).

 

Dit is het laatste bericht van de commissie Vorming & Toerusting. Samen met de commissie Eredienst vormen we nu het cluster Inspiratie. Dat gaat vast een inspirerende en vruchtbare samenwerking opleveren.

 

Namens Vorming & Toerusting: Antoinette, Lida en Jacqueline

 

Trio Wilde Eend is één van de weinige ensembles in Nederland die muziek combineert met verteltheater. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer en zigeunermuziek, maar o.a. ook (volkse) melodieën uit Roemenië,  Hongarije, Rusland, Armenië en verder. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun spel nog meer kleur.

 

Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse volksverhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Tessa Zoutendijk op viool en Juul Beerda op accordeon. Tezamen staan ze garant voor muzikaal kunst- en vliegwerk. Het trio speelde talloze vertelconcerten en muzikale verhalen voor een enthousiast publiek.

Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

18-plussers bijeenkomst, 22 mei 20.00 uur

Om de andere week komen we met een groep 18-plussers samen in De Ark. We bespreken daar thema’s die de jongeren zelf hebben aangedragen. Piet van Veldhuizen en ik leiden deze groep. Soms zijn we er allebei, soms wisselen we elkaar af. De volgende keer is op maandag 22 mei. We starten om 20.00 uur.

De Hoop locatie Ambachtse Bedrijven bestaat 30 jaar, 16 juni open huis

Werkvisie De Hoop locatie Ambachtse Bedrijven bestaat 30 jaar!  Er is een Open Dag D.V. vrijdag 16 juni, ook bij De Hoop Kringloop!

Een passende werkplek voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dat is de missie van Werkvisie De Hoop.

Zij biedt deelnemers de mogelijkheid om naar vermogen deel te nemen aan de ‘maatschappij’. Zij kunnen terecht voor dagbesteding, participatie, vrijwilligerswerk of een re-integratietraject naar een reguliere betaalde baan. Op locatie Ambachtse Bedrijven doen ca. 150 deelnemers op diverse bruisende leerwerkbedrijven werkervaring op: De Hoop Brood en Banket, De Hoop Fietsenmakerij, De Hoop Groen, De Hoop Inpak, De Hoop Kringloop, De Hoop Maatwerk, De Hoop Meubelmakerij, De Hoop Print en Scan en De Hoop IJzersterk.

Buiten deze locatie heeft de organisatie in Alblasserdam nog het multifunctioneel centrum De Hoop Maasplein en in Dordrecht De Hoop Drukkerij, – Facilitair en – Schilders.

Belangstellenden zijn welkom voor een kijkje achter de schermen en kunnen zich laten informeren over de vele mogelijkheden van de organisatie, ook als opdrachtgever van werk. Uiteraard is er iets lekkers, zijn er zelfgemaakte producten, een kleurwedstrijd, springkussen en ander leuks. 15:00-20:00 uur, De Hoop Kringloop is ook open. Nijverheidsweg 46c, Hendrik-Ido-Ambacht, werkvisiedehoop.nl.

Open Huis in de Hofkamer, 12 mei 15.00 – 17.00 uur

Op vrijdag 12 mei is er weer Open Huis.

Iedereen is van harte welkom.

De Hofkamer is open van 15.00 tot 17.00 uur.

Dan alvast een vooraankondiging: op 9 juni willen we weer met elkaar eten. Na de succesvolle Syrische maaltijd hebben we nu gekozen voor een BBQ. Deze wordt verzorgd door Adrie en Bert en Gonda en Teus. Op 12 mei kunt u zich hiervoor al opgeven via de intekenlijst die ligt in de hal van de kerk.

Namens het Open Huis-team,

Hans en Ria, Jan en Ellie 06-10616343.

 

Archief nieuws De Open Hof