Laatste nieuws

Voorstelling van het Trio Wilde Eend Zaterdag 16 september 2023

Plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

De Open Hof opent nieuw seizoen met voorstelling van het Trio Wilde Eend

Zaterdag 16 september
20.00 – 22.00 uur

Zaterdag 16 september 2023 komt het Trio Wilde Eend naar Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder waren zij in Hendrik-Ido-Ambacht met de voorstelling De Poppenspeler van Warschau, een indrukwekkend optreden.

Op zaterdag 16 september zijn ze in De Open Hof met een vertelconcert dat aansluit bij het nieuwe jaarthema van de landelijke PKN (Protestantse kerk in Nederland): Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde

Trio Wilde Eend is één van de weinige ensembles in Nederland die muziek combineert met verteltheater. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer en zigeunermuziek, maar o.a. ook (volkse) melodieën uit Roemenië, Hongarije, Rusland, Armenië en verder. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun spel nog meer kleur.

Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse volksverhalen en muziek uit Oost-Europa te combineren. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Jiska ter Bals op viool en Juul Beerda op accordeon. Tezamen staan ze garant voor muzikaal kunst- en vliegwerk. Het trio speelde talloze vertelconcerten en muzikale verhalen voor een enthousiast publiek.

Trio Wilde Eend verzorgt optredens op uiteenlopende podia: theaters, kerken, scholen, buurthuizen en zorginstellingen. Ze zijn een graag geziene gast op allerlei festivals en feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

 

De Open Hof, Schildmanstraat 72A,
Hendrik Ido Ambacht

Entree: vrije gift en wat klein geld voor een drankje in de pauze

Leeftijd vanaf 10 jaar

Zaal open 19.30 uur

Informatie Jacqueline Meijer,
emailadres: meijer.jacqueline@gmail.com

Over de startzondag 17 september …

17 september is het weer zover, de start van ons nieuwe kerkelijke seizoen. De voorbereidingsgroep is al enige tijd bezig om een gevarieerd programma samen te stellen met als thema: Ga mee! Wat kunt u verwachten?

De eerste activiteit in het kader van Ga mee is op zaterdag 16 september, een optreden van Trio Wilde Eend. Daarover kunt u elders in deze nieuwsbrief lezen.

Op zondagmorgen een gevarieerde dienst. Er wordt gedoopt en natuurlijk is er ook kinderkerk en crèche. Na de dienst staan koffie, thee, limonade en wat lekkers klaar in de hal.

Rond 11.45 uur begint een aantal activiteiten Zo kunt u een zangworkshop volgen o.l.v. Annelies Schep, voor velen een bekende zangcoach. Zij leert u een aantal mooie liederen aan, o.a. een lied binnen het jaarthema. Maar u kunt ook creatief aan de slag met Jurriaan, weet u wel, de echtgenoot van Ds. Antoinette. Ook kan er gekleurd worden en diverse spellen gespeeld. U hoeft zich voor deze activiteiten niet van tevoren op te geven.

Daarna volgt de lunch, verzorgd door het lunchteam Adriana, Lida en Jacqueline.
U moet zich voor de lunch opgeven in de hal van de kerk. Er liggen nu al lijsten klaar.

En … het dessert blijft een verrassing!

Voor meer informatie over de lunch, zie het stukje hieronder.

Om de kosten van deze dag te bestrijden staat een mandje klaar voor uw vrijwillige bijdrage.

Al met al gaat het vast een mooie start van het nieuwe seizoen worden.

Chris Meijer, e-mail cjmeijer50@gmail.com, telefoon 06 22 79 35 20

Ouderenmiddag dinsdag 12 september

Het is weer bijna zover, de volgende ouderenmiddag komt er weer aan.

Gemeenteleden vanaf 70 jaar zijn dan van harte welkom in De Hofkamer van De Open Hof. We hopen de middag te beginnen om 14.30 uur en af te sluiten rond 16.30 uur.

De dames van de commissie Groene Kerk komen hierover iets aan ons vertellen. En er is natuurlijk alle gelegenheid om met elkaar te praten.

Dominee Antoinette van der Wel zal deze middag ook weer aanwezig zijn.

Koffie en thee worden door Teus verzorgd en er zal iets lekkers door de diakenen worden gemaakt.

Mocht u gehaald en weer thuisgebracht willen worden, laat het ons dan even weten. We kijken uit naar uw komst.

Namens de diaconie,

Emmie Hilmert, telefoon 06-17 87 49 28, Stella Koppelaar, 06-37 30 52 22
Arno Vink, telefoon 06-25 09 39 08, Astrid de Later, 06-50 59 15 87

STARTZONDAG 17 September 2023 – Ga mee!

Op zondag 17 september willen we als gemeente een start maken met de activiteiten die onze Open Hof aanbiedt en dat zijn er vele!

Het thema van deze startzondag is: Ga mee!

Samen getuigen van geloof, hoop en liefde en dit in vele talen en culturen. Elkaar de hand reiken, samen op weg!

Om met elkaar een goede start te maken, zullen er op deze zondag, behalve een mooie en feestelijke dienst, ook diverse workshops en andere activiteiten zijn.

Hiernaast willen we graag samen met u in de kerk lunchen. Hiervoor kunt u zich opgeven door uw naam te zetten op de intekenlijst in de kerk, of zich aan te melden bij

Jacqueline Meijer: telefoon 619 49 59, meijer.jacqueline@gmail.com

En wat is er mooier om van die maaltijd een liefdesmaal te maken! Met liefde thuis iets bereiden, dit meenemen naar de kerk om er dan met elkaar van te genieten, dat verbindt toch! Hoe mooi kan dit zijn!

Om dit alles een beetje in goede banen te leiden, hebben we het volgende voor u in petto:

Een paar weken voor 17 september komt er een boom in de kerk te staan en wat voor een! Niet een boom met vruchten om te eten, maar een boom met kaartjes eraan waar iets op staat, iets wat je kunt eten met elkaar.

Dus, vindt u het leuk om bijvoorbeeld een pasta-, aardappel-, of fruitsalade te maken voor ongeveer tien personen, haal dan het kaartje met dit gerecht van de boom, zet even je naam op de lijst die naast de boom ligt, laat je creativiteit op het gerecht los en breng het zondag 17 september kant en klaar mee naar de kerk. Alles wordt dan in de keuken naast De Hofkamer netjes uitgestald.

Maar behalve salades, mag u bijvoorbeeld ook kleine krentenbolletjes, eierkoekjes, balletjes gehakt of wat snoepgoed voor de kinderen meenemen. Ook deze dingen staan op de kaartjes, kijk wat de boom voor u in petto heeft!

We zouden het heel erg fijn vinden als er in de week vóór de 17e niets meer in de boom hangt dan alleen maar liefde!

 

Ga mee! Doe mee, om deze dag met elkaar te vieren met Geloof, Hoop en Liefde.

 

Met een vriendelijke groet van Jacqueline, Lida en Adriana

Twee avonden rondom thema levenseinde: 28 september en 5 oktober

Op 28 september en 5 oktober organiseren de clusters ‘zorg’ en ‘kerk in de wereld’, twee avonden rondom het levenseinde. Op de eerste avond ontvangen we een huisarts en een notaris die ons iets zullen vertellen over waar men zoal mee te maken kan krijgen aan het eind van het leven. Denk daarbij aan vragen rondom euthanasie en palliatieve sedatie, en vragen rondom levenstestamenten. Ik zal aandacht besteden aan religieuze en levensvragen in deze laatste periode. Op de tweede avond is o.a. een uitvaartleider bij ons te gast en iemand van de natuurbegraafplaats, om ons mee te nemen in alle vragen rondom de uitvaart. Ik zal daarbij iets vertellen over hoe een kerkelijke uitvaart verloopt. Beide avonden is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen. In de dienst van 8 oktober hoop ik beide avonden af te sluiten. Welkom in De Open Hof, om 20.00 uur.

Ds. Antoinette van der Wel (dsavdwel@deopenhof-hia.nl en telefoon 06-10812631)

 

Archief nieuws De Open Hof