Laatste nieuws

Consuminderen

Duurzaamheid is een thema dat ook in kerken niet onbesproken blijft. In onze zoektocht naar mogelijkheden laten we ons graag informeren.

Hiervoor komt op dinsdagavond 11 oktober Paul Schenderling in samenwerking met De Ark en De Open Hof een lezing houden over consuminderen.

Paul is al jaren intensief bezig met het thema christen-zijn en levensstijl. Hij is econoom en adviseert overheden over sociale en ecologische vraagstukken. Daarbij geeft hij lezingen over de vreugde van genoeg.

In zijn lezingen bespreekt hij aan de hand van kleine en grote verhalen wat er nodig is om rechtvaardig te handelen binnen onze economie. Hij legt op een heldere en eenvoudige manier uit hoe onze huidige economie in elkaar zit. Vervolgens geeft hij concrete en praktische adviezen hoe we eerlijker en duurzamer kunnen leven en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen.

Tijdens de lezing is er ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Iedereen is van harte welkom op deze avond die om 20.00 begint en tot ongeveer 21.30 duurt en plaatsvindt in kerkgebouw De Open Hof aan de Schildmanstraat 72A in Hendrik Ido Ambacht.

Heel De Open Hof bakt!

Alle bakkers opgelet!  Een echte bakwedstrijd in onze kerk.

We hopen dat veel bakkers er voor kunnen zorgen dat er voor iedereen gebak is op de startzondag.

Wil jij bakker zijn?

Voor de lekkerste, mooiste en origineelste taart of cake is er een leuke prijs. We hebben onze eigen Janny en Robert die gaan jureren. Bak je mee? Geef je op bij Ria Kool:  riakool@xs4all.nl

Lies, Floor en Ria hopen op heel veel deelnemers.

Smakelijk preken

Woensdag 7 september is er een Smakelijk Preken Special bijeenkomst om na te denken over de startdienst van 18 september onder leiding van ds. Antoinette van Der Wel.

U bent van harte welkom bij deze activiteit, waarbij we gezamenlijk de kerkdienst voorbereiden.

We beginnen om 18.00 uur met het lezen van de betreffende Bijbeltekst(en), waarna we een eenvoudige maaltijd gebruiken. Na het eten bespreken we tot 20.00 uur de tekst, eventuele vragen die bij ons opkomen en zoeken we toepasselijke liederen voor in de dienst.

De predikant kan met onze inbreng de dienst dan later verder vormgeven.

De tafel is vol met maximaal 10 personen dus graag van te voren opgeven bij Jacqueline Meijer,

e-mail meijer.jacqueline@gmail.com

Startzondag: 18 september a.s.

Hoewel het pas juli is, worden er al volop plannen gesmeed voor de start van het komende kerkelijk seizoen. Het thema dat de PKN ons dit jaar heeft aangereikt is ‘Aan tafel!’. Daar kun je je heel wat bij voorstellen: een gezamenlijke maaltijd, gast aan tafel, de voedselbank, maar ook avondmaal, Bijbelse recepten en tafelgebed. Een tiental gemeenteleden is al druk bezig een mooi programma samen te stellen. We zullen in ieder geval een beroep doen op uw kook- en bakvaardigheid; daar hoort u nog meer van.

Behalve op de startzondag zelf zullen ook in de weken ervoor en in de weken erna activiteiten worden georganiseerd. Als u nog een leuk idee hebt voor een activiteit in het kader van ons jaarthema, laat het ons dan alsjeblieft weten.

En … we hebben veel lege jampotten nodig, dus begint u alvast te sparen!

Houdt de volgende nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Ds. Antoinette van der Wel (dsavdwel@deopenhof-hia.nl)

Chris Meijer (cjmeijer50@gmail.com)

Open Huis in De Hofkamer op 8 juli

Op vrijdag 8 juli is weer ons maandelijkse Open Huis in De Hofkamer. U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom voor koffie met een zelfgebakken ‘paradijsje’. Vanaf 16.00 uur is het tijd voor een hapje en een drankje. Kom gezellig langs voor een spelletje en een goed gesprek. Ons eerste Open Huis werd geweldig goed bezocht en we rekenen weer op een mooie opkomst. Voor consumpties betaalt u een kleine vergoeding van één euro. Brengt u alstublieft kleingeld mee.

De volgende data is het ook weer Open Huis: 12 augustus, 9 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Tot aanstaande vrijdag.

Namens het Open Huis Hofkamer-team

Chris Meijer (cjmeijer50@gmail.com)

 

Archief nieuws De Open Hof