Actie Kerkbalans 2017 – 23 t/m 28 januari

 Waarom belangrijk?

“Mijn Kerk Verbindt” is het motto van de actie Kerkbalans 2017. Al eeuwenlang verbindt de kerk mensen met elkaar. De kerk is de plek waar God zich aan ons verbindt en, door ons, aan de wereld waarin wij leven. Daar waar mensen aandacht en steun nodig hebben, strekken wij onze handen naar hen uit.

Wij staan voor de taak om de geschiedenis van verbondenheid om te zetten in een toekomst. Om ervoor te zorgen dat ook onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding, terecht kunnen in de kerk. Om te kunnen blijven verbinden is het nodig te investeren in de kerk van nu én in de kerk van morgen. Hiervoor is de actie Kerkbalans.

In 2016 gaf onze gmeente bijna 170.000 euro aan de actie Kerkbalans. Hartelijk dank daarvoor!

Naast de “gewone” uitgaven aan erediensten, salarissen, onderhoud en verwarming kerkgebouw hebben we in 2016 ook kunnen investeren in een nieuwe toiletgroep in het jeugdhuis. Ook de voedselbank heeft nu een eigen plek in ons kerkgebouw.

In 2017 staan we voor de uitdaging te moeten kiezen voor de opvolging van ds. Mariska Kloppenburg! Hoe deze post ingevuld kan worden is mede afhankelijk van het resultaat van de actie Kerkbalans.

Hoe doe ik mee?

Iedereen vanaf 18 jaar, ontvangt een brief met het verzoek om bij te dragen.

Op het gele toezeggingsformulier staat aangegeven wat uw toezegging van vorig jaar was en kunt u invullen hoeveel u dit jaar wilt bijdragen en of u uw bijdrage in één keer of in termijnen wilt betalen. Voor iedereen is een automatische incasso het eenvoudigst. Bovendien bespaart dat de kerk ook nog eens kosten. Maakt u het bedrag liever zelf over? Dat kan natuurlijk via het op het formulier aangegeven bankrekeningnummer.

Kerkbalans is niet verplicht -het is een vrijwillige bijdrage- maar we kunnen niet zonder! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken als kerk blijven vervullen.

De antwoordenveloppe met uw toezegging wordt in de week van 23 t/m 28 januari bij u opgehaald; zorgt u ervoor dat hij klaar ligt?

 

Belastingaftrek

Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60 aan giften per jaar uitgeeft, is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Omschrijf als ontvangende instelling: “Gereformeerde Kerk Hendrik-Ido-Ambacht. RSIN nr. 002551937”. Alle benodigde ANBI-gegevens vindt u op onze website www.deopenhof-hia.nl.

Als u er voor kiest uw bijdrage gedurende vijf jaar vast te leggen, is zelfs het gehele bedrag aftrekbaar. Dit hoeft tegenwoordig niet meer notarieel vastgelegd te worden, maar u kunt hiervoor een schriftelijke overeenkomst opstellen met de kerk. Meer informatie hierover via de penningmeester.

 

Namens het College van Kerkrentmeesters,

Jan van Es, VVB-administrateur, telefoon 681 37 63