De eerste indruk

15-03-14

 first impressions

Als je ergens nieuw binnenkomt, zijn er altijd dingen die opvallen. Zaken die anders gaan dan je gewend bent of die nieuw voor je zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor mij als nieuw binnengekomen predikant bij De Open Hof. En ik dacht: “ Misschien is het aardig om een stukje te schrijven op de website over wat mij opvalt.”

 

Ik kan u vertellen dat ik in deze eerste maand heel veel nieuwe indrukken heb opgedaan. Maar ik wil er iets uit lichten wat mij als voorganger direct raakt in de dienst. En dat is het voorbedenboek.
Ik vind het fijn dat er een voorbedenboek is in De Open Hof. Het boek ligt op een mooie plek bij de ingang van de kerkzaal bij de kaarten, die getekend kunnen worden voor bij de bloemengroet.
In de laatste dienst waarin ik mocht voorgaan, werden verschillende dank- en voorbeden geschreven in het boek en dat vind ik heel mooi en bijzonder. Het maakt de gebeden nog completer en nog meer van de hele gemeente. Verdrietige én blije gebeurtenissen, dingen die gebeuren in de kleine kring én de grote wereld zijn aanleiding tot gebed.

En ik spreek bij deze de hoop uit dat u allen deze trend wilt doorzetten en voorbeden blijft schrijven in het voorbedenboek, zodat we met z’n allen voor en met elkaar danken en bidden!

 

Ds. Mariska Kloppenburg