De GJV dineert op Kerstnacht

27-12-2013

Chinees Zalige Kerst 

Zoals al gezegd in het vorige verslag van de GJV is het een traditie om op kerstnacht te dineren met de gehele GJV en dan aansluitend de kerstnachtdienst te bezoeken. Ook dit jaar hebben wij deze traditie doorgezet.

 

De avond begon om half zes in het Jeugdhuis. De zaal werd leuk aangekleed met lampjes, door de luidsprekers kregen we te horen dat ook dit jaar Flappie opgediend werd en iedereen zag er op zijn paasbest uit. Nadat alle voorbereidingen waren getroffen begonnen we nog niet aan het hoofdgerecht. We namen wat cake en kerstkransjes en een bakkie thee om onze kelen te smeren. We gingen namelijk eerst nog naar het Kinderkerstfeest.

 

Nadat we na wat manoeuvres uiteindelijk op ons traditionele plekje onder het orgel zaten, begon de dienst. En wat voor een dienst! Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel kinderen bij elkaar in de kerk heb gezien. Minstens honderd kinderen zongen vrolijk mee met alle liedjes en luisterden ademloos naar de mooie verhalen. En het hoogtepunt van de dienst was uiteraard dat de kinderen naar voren mochten komen en een instrument mochten pakken om de kerkgangers te begeleiden bij het zingen. Ik kon er alleen maar vrolijk van worden. Leuk was het ook om alle geboortekaartjes op het grote scherm langs te zien komen.

 

Na de dienst gingen Martin en ik het eten op halen. We hebben van te voren nog een brainstorm op de GJV gehad. De opties waren onder andere gourmetten, pannenkoeken, de bestelbeer en fastfood. Uiteindelijk hebben we toch weer voor Chinees gekozen; het was ons de vorige keer prima bevallen. Dus na een gesprek om de mevrouw bij de Chinees uit te leggen dat Kerstavond niet op Kerst valt kregen we ons eten mee met een geweldig cadeautje. Een prachtig mooi vaasje, waarvan je tranen in je ogen kreeg! We hebben het bij de rest van onze GJV-prijzen neergezet, zodat we er altijd van kunnen genieten.

 

We konden eindelijk beginnen aan de soep, ons voorgerecht. Per man (en vrouw) was het ongeveer een halve liter, maar we hebben het netjes op. Al vond Ferry de Chinese tomatensoep niet echt lekker, misschien door het gebrek aan ballen. En terwijl we het over koetjes en kalfjes hadden deden we ons daarna tegoed aan de Babi Pangang, loempia’s en andere gerechten, om te eindigen met tiramisu.

 

Met een tevreden maag konden we weer plaats nemen onder het orgel, waar Daphne en Martine ook al zaten, voor de Kerstnachtdienst. Wederom een mooie dienst met mooie liedjes en fijne schriftlezingen. Kortom een dienst waar je vrolijker uit komt dan dat je erin gaat.

 

We moesten hierna nog eventjes de plastic bordjes en bestek weggooien, maar daarna konden we echt terug kijken op een, wat mij betreft, geslaagde avond. Hoewel het kerstmaal niet in de Bijbel beschreven staat, vind ik het zeker iets wat bij deze avond hoort. Kerst vier je met elkaar en zeker met je vrienden.

 

Namens de GJV,

Marco de Gier

 

Lees ook:

Sinterklaasavond op de GJV