Geslaagde Ouderenmiddag in De Open Hof

21-12-2013

 

Handjes van de Diaconie

Ook dit jaar heeft het College van Diaken weer de inmiddels traditionele kerstmiddag voor onze oudere gemeenteleden georganiseerd. Dit vond plaats op vrijdag 20 december. Vanaf half drie was iedereen welkom en al gauw was de hal van de kerk gevuld met een groot aantal personen die onder het genot van koffie of thee met (door leden van de Vrouwencontactgroep gebakken) lekkers konden wachten tot de rest ook binnen was. Er werd gezellig bijgepraat waarna om drie uur de middag werd geopend door Ds. Versteeg.

 

Dit jaar was de liturgie samengesteld door leden van de Vrouwencontactgroep. Deze vereniging bestaat dit jaar 80 jaar en het leek hen een leuk idee dit jaar de diakenen de helpende hand toe te steken op de Kerstmiddag. De teksten, gedichten en liederen stonden allemaal in het teken van het Licht. De vanouds bekende Adventsliederen werden op de piano begeleid door Piet Plaisier.

 

Na de pauze en het tweede deel van de liturgie was er gelegenheid de benen te strekken en bij het kraampje van de wereldwinkel nog wat kerstinkopen te doen. Intussen werden er glaasje met glühwein, appelsap, of sinaasappelsap rondgedeeld en werden de tafels klaargemaakt voor de broodmaaltijd. Ds. Moerland opende de maaltijd met een gebed, waarna de soep werd rondgedeeld als voorgerecht voor de echte broodmaaltijd.

 

Om half zeven maakte het gelegenheidskoor van De Open Hof onder leiding van onze organist Rein Smit zijn opwachting en verraste ons met een zeer geslaagd optreden waarbij advent- en kerstliederen uit het nieuwe liedboek ten gehore werden gebracht. Ieder lied werd ingeleid door een korte uitleg door Rein Smit. Na het staande gezonden Ere zij God werd de dag besloten met een zegenbede uitgesproken door Ds. Versteeg.

 

Als diakenen kunnen we terugkijken op een mooie middag. Wij gingen met een warm gevoel de donkere decemberavond in.

 

Namens het College van Diakenen,

Elly Benschop

{accordionfaq faqid=FAQ3 } 

Bekijk hier de foto’s van de Ouderenmiddag!

Oudermiddag 1

 

Ouderenmiddag 2

Ouderenmiddag 4

Ouderenmiddag 6

Ouderenmiddag 7

Ouderenmiddag 8

Ouderenmiddag 9

Ouderenmiddag 10

Ouderenmiddag 11

end FAQ