Jaarlijkse actie kerkbalans – 13 tot 25 januari 2014

08-12-2013

 

DE KERK IS EEN WAARDE DIE NIET IN GELD IS UIT TE DRUKKEN MAAR DIE NIET ZONDER GELD KAN BESTAAN

 

In de periode van 13 tot 25 januari 2014 wordt weer de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Ook dit jaar weer onder het motto “wat is de kerk u / jou waard”.

De opbrengst van deze actie is cruciaal voor het financiële voortbestaan van onze kerk, want onze inkomsten komen voor ca. 85 % voort uit deze actie.

 

In de vorige kerkbode heeft u kennis kunnen nemen van onze begroting voor 2014 en gezien dat we voor volgend jaar met een tekort van € 2.050,00 rekening moeten houden. Dit komt doordat we met de raming van de vvb-inkomsten rekening gehouden hebben met de dalende inkomsten uit de VVB zoals door de PKN wordt gehanteerd. Dit is natuurlijk maar een raming! Wellicht kunnen wij, door het bijstellen van onze financiële bijdrage, hier een heel ander bedrag van maken…

 

Een speciaal appèl doen wij op degenen die niet, of maar voor een gering bedrag, bijdragen. Kijk eens wat bijvoorbeeld een sportschool per maand kost. Natuurlijk, de kerk vraagt geen lidmaatschapsgeld, maar zonder inkomsten kunnen wij zeker niet.

 

Beter dan door bovenstaande uitspraak kunnen we het niet zeggen:

“De kerk is een waarde die niet in geld is uit te drukken maar die niet zonder geld kan bestaan”

 

Namens het College van Kerkrentmeesters,

 

,Jan van Es, bijdrageadministrateur

telefoon 681 37 63

kerkrentmeester