Sinterklaasavond op de GJV

02-12-2013

 

Ondanks dat onze groep een stuk kleiner is dan het een aantal jaar is geweest, houden we sommige tradities nog altijd in stand. Een van die tradities is het Sinterklaasfeest. In alle jaren dat ik op de GJV/Brugclub/GJO heb gezeten is dit een terugkomend fenomeen. In de loop van de jaren vier je het wel anders. Soms komen Sints pieten even langs om te kijken of je wel een leuke surprise hebt geknutseld. In een ander jaar doe je een dobbelspel of levend ganzenbord om de spetterende cadeaus onder elkaar te verdelen. Vorig jaar hebben we met elkaar een Sinterklaasfilm gekeken.

 

Dus ook dit jaar hebben we weer een gezellig avondje Sint gehad. Ditmaal gingen we de wereld veroveren met Sinterklaasrisk. Een spel dat al minstens vijf jaar in de kast heeft gelegen. We hebben het stof eraf geblazen, de kruidnoten en warme chocolade melk neergezet en de strijd kan los barsten.

 

Sinterklaasfeest GJVDe kaart verschilt iets anders van het gebruikelijke spelletje risk dat u kent. Niet alleen kunnen we ook Antarctica veroveren; er breken hevige oorlogen los om Nederland, Spanje, Suriname en natuurlijk Thai-Thai-land. Na twee uur spelen is het dan eindelijk gebeurd. Terwijl Ferry en Martin een hevige strijd strijden om Rusland, Esther dapper Spanje verdedigt tegen de Marokkanen en Fransen en ik alle pinguïns en kangoeroes voor me gewonnen heb, voltrekt zich een wonder. Remco wordt niet laatste! Hij wordt zelfs niet een na laatste, wat meestal al een tevreden gevoel bij hem geeft. Met een laatste meesterzet (en een beetje hulp van een pact met Lars) veegt hij bijna alles van de kaart en wint hij! Proficiat! U hoort het al, het was een gezellige avond en we hebben ons uitstekend vermaakt!

 

Binnenkort is het weer tijd voor een andere GJV-traditie: Het kerstdiner op de kerstnacht. We hebben er zin in! We moeten alleen nog even beslissen of we zelf gaan koken of toch maar weer langs de afhaalchinees gaan.

 

Namens de GJV,

Marco de Gier