Verslag kerkenraadsvergadering 18 november

 11-12-2013

 

Ook in november kwam onze kerkenraad bijeen voor een vergadering. Buiten de goede, gezellige sfeer werd er natuurlijk ook stevig vergaderd over voor onze kerk belangrijke onderwerpen. Wilt u weten wat de revue is gepasseerd en wat de kerkenraad daarover heeft gezegd? Lees dan het volledige verslag hieronder.

vergadering

{accordionfaq faqid=FAQ1 }

Lees verder…

 

Poolpredikant

 

De voorbereidingscommissie, bestaande uit de voormalige moderamenleden Jozien Romein en Leny Stehouwer en de huidige moderamenleden Kees Bax en Gerard Kloosterman vertellen over de huidige stand van zaken met betrekking tot de door hen gevoerde gesprekken met de proponent Mariska Kloppenburg.

 

In zijn algemeenheid zijn veel instemmende en positieve reacties ontvangen na de door de proponent geleide kerkdienst op 10 november 2013. Slechts een relatief gering aantal gemeenteleden heeft via de e-mail gereageerd; ook daaronder veel positieve reacties en ook nog enkele vragen. Met name de vermeende vrijzinnigheid vormde onderdeel van de gestelde vragen. In het laatste gesprek van de voorbereidingscommissie met de proponent is dit besproken en de laatste heeft toen toegezegd, dat zij in een persoonlijke brief e.e.a. zou willen toelichten. Uit deze brief, waaruit haar veelkleurige geloofsgeschiedenis blijkt, wordt ter vergadering geciteerd en duidelijk wordt, dat betrokkene zich vooral geïnspireerd weet om te zoeken naar de verbindingen tussen de verschillende stromingen, ook binnen onze kerk. Aan de voorbereidingscommissie wordt ten slotte nog gevraagd om gebruik te maken van de aangeboden referentieadressen en de kerkenraad daarna schriftelijk te informeren, waarna de kerkenraad een schriftelijke reactie zal geven op het eindvoorstel van de voorbereidingscommissie.

 

Collecterooster

 

Het collecterooster 2014 wordt goedgekeurd. Er zullen 45 collecten ten behoeve van de kerk worden gehouden, 31 collecten voor de Diaconie en 31 collecten ten behoeve van ZWO.

 

Begrotingen

 

De begrotingen van het College van Kerkrentmeesters en het college van diakenen, inclusief die van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking worden besproken en van een uitgebreide toelichting voorzien. Elders in het kerkblad bent u door de betrokken penningmeesters reeds uitgebreid geïnformeerd over de ins en outs van deze begrotingen.

 

Mededelingen moderamen

 

De kerkenraad stemt van harte in met de benoeming van mevrouw Antoinette Zijderveld tot scriba en benoemt haar als ouderling; zij zal zondag 5 januari 2014 in het ambt worden bevestigd.

 

Naar aanleiding van vragen uit de gemeente over het Heilig Avondmaal zou ds. Moerland daar in de januarivergadering van de kerkenraad nadere informatie over geven. Zij geeft aan dat haar dat niet zal lukken; ze heeft daarvoor meer tijd nodig.

 

Mededelingen college van diakenen

 

Zowel de diaconie als ZWO geven aan elk een bedrag van € 1.000 te zullen overmaken aan de noodhulp voor de Filippijnen.

 

Mededelingen college van kerkrentmeesters

 

In het college zijn de opmerkingen, gemaakt in het laatste gemeenteberaad over het bankenplan, besproken. Besloten is het gehele tuinvak weer open te stellen. De voorste en de achterste bank van het tuinvak en de achterste bank van het orgelvak zullen worden verwijderd en opgeslagen.

 

Afscheid Lein Geschiere

 

Met veel waardering voor zijn lange inzet voor onze kerk wordt afscheid genomen van Lein Geschiere. Toen de nood hoog was, en het pastoraat dringend behoefte had aan ambtsdragers, was hij wederom bereid het ambt van ouderling op zich te nemen. Hij krijgt een fles wijn als stoffelijk blijk van waardering.

end FAQ

 

Gerard Kloosterman

voorzitter kerkenraad, telefoon 68 222 32