De opening van De Hofkamer

Op 14 mei jl. was er de feestelijke opening van het verbouwde voormalige Jeugdhuis. Tijdens de opening werd aan een aantal zaken aandacht besteed, de geschiedenis van de succesvolle avonden met de Instuif waarbij talloze jongeren vele jaren een belangrijke gelegenheid hadden voor ontmoeting, verbinding en vertier.

In 2019 is besloten om de verbouwing uit te voeren op basis  van vertrouwen naar de toekomst en de verwachting dat een moderne eigentijdse ruimte bij zal dragen aan de functie van ontmoetingsplaats van onze kerkgebouw. Het is belangrijk om een goed en up-to- date aanbod te houden van ruimten voor activiteiten binnen De Open Hof.

Bij de verbouwing is het hout van de verwijderde banken uit de kerkzaal hergebruikt voor banken, kozijnen en de plantenbak.

Alle vrijwilligers en uitvoerders die meegewerkt hebben aan de verbouwing werden hartelijk bedankt. Een aantal vrijwilligers dat zich bijzonder heeft ingezet voor de verbouwing werd extra in het zonnetje gezet en bedankt met een bos bloemen en een attentie. Rien Bakker heeft met het onthullen van de wanddecoratie De Hofkamer officieel in gebruik genomen.

De Hofkamer is een moderne lichte ruimte geworden die veelzijdig gebruikt kan gaan worden.

Het moment van opening is ook gebruikt om aandacht te geven aan de functie en plaats die we als Open Hof hebben en ook willen blijven houden in Hendrik-Ido-Ambacht,  een gastvrije plaats om te ontmoeten en te verbinden.

Iedereen wordt uitgenodigd gebruikt te maken van onze faciliteiten. Om dit nog verder te verduidelijken is een brochure samengesteld en is dit ook meer prominent op de website van De Open Hof geplaatst.

Wij hopen dat de Hofkamer een veel gebruikte ontmoetingsplaats gaat worden.

Rien Bakker, Jacky van der Sluijs, Jos van Driel, Janus van der Ven en Joop Alblas worden bedankt voor hun werkzaamheden.

Namens het College van Kerkrentmeesters, Peter Kooijman