25 januari 2014: Filmclub in De Ark

06-01-2014

 

25 januari aanstaande is de volgende filmavond. In De Ark bekijken we dan de film “ Intouchables”.Intouchables

 

Intouchables (onaanraakbaren) is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger (gespeeld door Omar Sy).

 

Abdel Sellou (Driss in de film) schreef een boek over zijn tijd met de schatrijke erfgenaam.

De verlamde miljonair woont in hartje Parijs in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden, en leeft van een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook zijn eigen leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

In de Nederlandse bioscopen trok Intouchables meer dan een miljoen bezoekers en werd daarmee de best bezochte Franse film aller tijden. Hoofdrolspeler Omar Sy won een César Award, een Franse Oscar, voor zijn rol als Driss.

 

In verband met het regelen van de vertoningsrechten hebben we graag een indicatie van het aantal belangstellenden. Je kunt je aanmelden per mail bij Truus Alblas (truus@alblas-ict.nl), of bij het aanmeld-adres van De Ark (aanmelden@dearkonline.nl). Verder kan het tevens per telefoon of sms bij Truus Alblas(06-24460669) of ds. Piet van Veldhuizen (06-38304109). We rekenen op een vrijwillige bijdrage van ongeveer 2 euro per persoon voor de filmrechten.

 

Filmclub De Open Hof/De Ark,

Truus Alblas en Piet van Veldhuizen