65+ Nieuwjaarsreceptie (door de ogen van de GJV)

26-01-14gelukkig-nieuwjaar-26423

 

Vrijdag 17 januari was een delegatie van de GJV naar de Nieuwjaarsreceptie voor 65-plussers gegaan. Dit gaf nog al wat verbaasde gezichten en ik hoor u het ook al denken: De GJV is toch nog niet zo oud? En daar heeft u gelijk in. Hoewel deze GJV waarschijnlijk de oudste in de historie van de GJV is, komt niemand nog boven de 30 uit. Nee, wij waren uitgenodigd op basis van een wederdienst. Als de GJV zou helpen met het opruimen van de receptie, mochten wij mee-eten. Door de financiële crisis zeggen wij uiteraard geen nee tegen een gratis maaltijd. Bovendien vonden we het gewoon gezellig.

 

We kwamen binnen op het moment dat het eten werd klaargezet, de 65-plussers hadden op dat moment al gezellig met een drankje elkaar Nieuwjaar gewenst. De stemming zat er al goed in. De avond werd fantastisch verzorgd door de kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Moeite werd er niet gespaard! Op de foto’s onder dit artikel kunt u zien hoe hard er is gewerkt om deze receptie geweldig te maken.

 

Na het gebed hebben we toen gezamenlijk met de ouderen lekker gegeten. Op de tafels stonden verschillende soorten brood klaar. Daarna moest je nog kiezen wat voor beleg je zou nemen. Kaas, worst of toch die lekkere zalm? En alsof dat nog niet genoeg was kwamen de kinderen elk moment langs met nog sateetjes, eieren en zout. Ook als je drinken op was stond er iemand klaar om hem te vullen.

 

Na het dankgebed zat de avond er voor de meeste op. Maar niet voor ons. Wij hebben nog gezellig in de keuken de vaat gedaan. Afspoelen, in de vaatwasser zetten en daarna aan Teus geven. En dat elke keer herhalen. En ging lekker vlot en we werden ook nog gematst dat Teus het laatste beetje vaat wilde afwassen.

 

Ik denk dat het een hele geslaagde middag was waarbij ik veel blije gezichten heb gezien. De organisatie was piekfijn in orde en de kinderen hebben keihard hun best gedaan om er iets fantastisch van te maken. We zijn als GJV blij dat we hieraan hebben kunnen meehelpen!

 

Namens de GJV,

Marco de Gier

 

Bekijk hier de foto’s! 

{accordionfaq faqid=FAQ91 }

De worst wordt gesneden

NJreceptie1

De ouderen hebben het naar hun zin

NJreceptie2

De kinderen maken de hapjes klaar

NJreceptie3

De boter wordt mooi versierd

NJreceptie4

end FAQ