Acrobaat voor de kerk

30-01-2014snoeien 009

 

Zag u het ook? De esdoorns voor de kerk zijn gesnoeid. Want na veertig jaar zijn de bomen ervoor reusachtig gegroeid. Niet zonder problemen. Twee bomen staan (te) dicht op de kerk, dus blijven de muren van de kerk lang vochtig en bestaat de kans dat de wortels de fundering beschadigen.

 

Het College van Kerkrentmeesters diende een verzoek in bij de burgerlijke gemeente om die twee bomen te mogen kappen. Twee jonge bomen zouden worden teruggeplaatst, maar nu iets verder van de kerk af. Maar de kapvergunning werd geweigerd. Ook na een uitgebreide toelichting kregen we de kapvergunning niet. Reden: De lijn van bomen aan de Schildmanstraat zou dan worden onderbroken.

 

Er bleef niets anders over dan de bomen dan maar te laten snoeien door een hoveniersbedrijf. Geen eenvoudig klusje, dat laat de foto wel zien. De hovenier is aangelijnd, draagt een helm en uiteraard oordoppen voor het geluid van de zaag. Nu kunnen de esdoorns weer groeien na het snoeien. En dat is eigenlijk niet de bedoeling. Op naar de volgende kapaanvraag.

 

Riet Smid