ACTIE KERKBALANS 2014: wat is de kerk u/jou waard?

20-03-14

 

Watisdekerkuwaard

Graag breng ik u op de hoogte van de voorlopige uitslag van de in januari gehouden actie kerkbalans 2014. Allereerst een woord van dank aan alle bezorgers die dit jaar weer hebben meegedaan, best een hele klus; bedankt!

 

Ook dit jaar mogen we weer spreken van een bemoedigend resultaat.

 

Actie kerkbalans in cijfers:
Het totale toegezegde bedrag –op het moment van schrijven- is: € 174.388,90 terwijl de in de begroting opgenomen raming € 174.000,00 was, dit met een tekort van
€ 2.050,00.
Nu moeten er nog een aantal toegezegde gele deelname-formulieren binnenkomen dus het zou zo maar kunnen dat dit tekort nu al kan worden weggewerkt!

 

Dan nog even een praktisch punt over de automatische incasso’s: door de nieuwe SEPA-voorschriften zijn wij vanaf 1 januari gebonden aan één vaste incassodatum per maand (de 25e). De incassobatch moet minimaal 6 werkdagen hiervoor aan de bank aangeboden zijn. Omdat de actie kerkbalans loopt tot eind januari en de toezeggingen in de loop van februari binnenkomen en ingeboekt worden, is het niet meer mogelijk om in januari te incasseren. U zal gemerkt hebben dat, zoals onder aan het strookje van het gele formulier staat aangegeven, er in de maand februari dus dubbel geïncasseerd is.

 

Namens het College van Kerkrentmeesters,

Jan van Es, Bijdrageadministrateur, telefoon 681 37 63,
e-mail: vvb.deopenhof@gmail.com