Avondje GJV met de dominee

04-03-14

 

kaartenoptafel

Eindelijk was het dan zo ver. Na een paar weken wachten gebeurde het dan toch echt op 23 februari. Ds. Mariska Kloppenburg kwam bij de GJV op bezoek. Alles was extreem goed voorbereid (Nog bedankt voor de koekjes, Esther!) om dit bezoek memorabel te maken. Ook was het leuk dat de gehele GJV aanwezig was, nog nooit was het zo gezellig op de GJV. We begonnen met een voorstelrondje, waarin iedereen zijn naam, hobby’s, relatiestatus en soms een anekdote wist te vertellen.

 

Mariska was ook goed voorbereid en had het spel ‘Kaarten op tafel’ meegenomen. Dit is een spel waarbij 100 foto’s op tafel liggen, foto’s met onder andere een lamp, een hangmat, lachende mensen en het kruis van Jezus afgebeeld. In elke ronde wordt een vraag gesteld en dan moet iedereen plaatjes zoeken die passen bij zijn persoonlijk antwoord. Het was een erg leuk spel en we leerden elkaar nog beter kennen dan uit het kennismakingsrondje. We kregen van iedereen bijvoorbeeld te weten hoe zij anderen blij maakten en hoe hun ideale vakantie eruit ziet. Wist u bijvoorbeeld dat onze dominee graag gaat kamperen in Schotland? Ik niet in ieder geval!

Na het spelletje hebben we nog onder het genot van een colaatje of iets anders nagepraat over van alles en nog wat. We hebben afgesproken dat het fijn zou zijn als de dominee vaker langs zou komen. Het was erg gezellig en het leidde tot wat meer verrassende discussies dan normaal.

Kortom een geslaagde avond!

Namens de GJV,

Marco de Gier