Christelijk gemengd koor ”Groote Lindt” start Passie Pasen Project

22-01-14SamenZingen

 

Het wordt weer Pasen: het belangrijkste christelijke feest. Christenen vieren Pasen vanuit hun geloof dat Jezus is opgestaan uit de dood. We richten ons op het lijdensverhaal zoals Marcus dat heeft beschreven. Het is op toon en tekst gezet door Hans Boelee in 1977. Het koor gaat zijn ”Passiemuziek naar het Evangelie van Marcus” instuderen. Het stuk bevat veel herkenbare teksten en melodieën of zoals de componist het verwoordt: De Passiemuziek beoogt een eenvoudige, goed in het gehoor liggende muziek te zijn.

 

Projectkoor
Het wordt een projectkoor: iedereen die van zingen houdt is van harte welkom om de repetities bij te wonen en mee te werken aan de uitvoering. We kunnen vooral bij de tenoren en bassen versterking gebruiken, maar ook sopranen en alten zijn van harte welkom. U heeft altijd al willen zingen? Dan is dit een goede gelegenheid om er een begin mee te maken. Aan uw deelneming zijn geen kosten verbonden. Wie weet zegt u na afloop: dat bevalt me wel, ik meld me aan als lid van dat koor.

 

Repetities
De repetities worden gehouden op woensdagavond in de Open Hofkerk, Walraven van Hallstraat 2, 3333 BZ Zwijndrecht. Direct bij de kerk is voldoende gratis parkeergelegenheid. We oefenen van 19.30 tot 21.30 uur met om half negen een pauze van twintig minuten. Informatie over het koor vindt u op de website: http://cgk-grootelindt.webklik.nl/. U kunt nadere informatie vragen en zich opgeven bij de voorzitter Bram de Bakker, telefoon 078 – 681 29 55.

 

Om te onthouden 
De uitvoering is op zaterdagavond 12 april a.s. om 20.00 uur in de Bethelkerk, Rotterdamseweg 73, 3332 AD Zwijndrecht. De kerk is open om 19.30 uur, de toegangsprijs voor belangstellenden is 7,50 euro. De parkeergelegenheid in de omgeving is beperkt. Op vijf minuten loopafstand is het grote en op zaterdagavond gratis parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg.
Medewerkenden: De koorleden onder leiding van dirigent Gerard van der Zijden, Annelies Schep, sopraan, Jeroen Manders, bariton, Jaap Sletterink, bariton, Han Kapaan, hobo en Edwin Vooijs, orgel.