Verslag extra kerkenraad 16 december

13-01-14

 

Kerkenraadsvergadering

Verslag van de extra kerkenraadsvergadering op 16 december 2013, die geheel in het teken staat van de voorgenomen verbintenis van een poolpredikant bij onze gemeente.

 

Formeel besluit kerkenraad

De door de kerkenraad ingestelde voorbereidingscommissie, die alle gesprekken heeft gevoerd met de beoogde poolpredikant, heeft op 27 november 2013 een eindvoorstel voorgelegd, om mevrouw drs. Mariska Kloppenburg met ingang van 1 februari 2014 voor 50% te verbinden aan onze kerkelijke gemeente. Hierop hebben de kerkenraadsleden per e-mail met de grootst mogelijke meerderheid laten weten, dat zij instemmen met dit voorstel.
Omdat een dergelijk besluit volgens onze kerkorde in een kerkenraadsvergadering moet worden bekrachtigd, wordt gevraagd om bij handopsteken kenbaar te maken wie er kunnen instemmen met voornoemd voorstel. Overeenkomstig de eerdere meningsvorming via de e-mail, stemt de kerkenraad met de grootst mogelijke meerderheid in met de voorgestelde verbintenis; één ambtsdrager onthoudt zich van stemming en één blijft tegen. Hiermede is het voorstel aangenomen.
Ds. Kloppenburg zal op zondag 2 februari a.s. worden bevestigd als predikant bij onze gemeente en aansluitend intrede doen.

 

Preekrooster

Met Mariska Kloppenburg is overlegd op welke zondagen in het jaar 2014 zij voor zou kunnen gaan. De kerkenraad stemt hiermede in en stelt het gewijzigde preekrooster vast.

 

Verdeling werkzaamheden

De kerkenraad stemt in met het voorstel, dat mevrouw Riet Smid en de voorzitter in januari 2014 een gesprek zullen aangaan met de drie pastores, te weten: ds. Marianne Moerland, ds. Mariska Kloppenburg en ds. Cor Versteeg over de taakverdeling tussen hen drieën. De resultaten daarvan zullen aan de kerkenraad worden voorgelegd in de reguliere vergadering op maandag 20 januari a.s.

 

Rondvraag

Marianne Moerland doet de verheugende mededeling, die door de kerkenraad met instemmend applaus wordt begroet, dat Fedde Wielenga bereid is om ouderling te worden; hij zal samen met Antoinette Zijderveld worden bevestigd op zondag 5 januari 2014.

 

Gerard Kloosterman
voorzitter kerkenraad, telefoon 682 22 32