De jeugd bundelt haar krachten

08-03-14

 image1

Zaterdag 1 maart hadden de Jongerengroep van De Open Hof en de GJV hun krachten gebundeld. Niet om auto’s te wassen of te helpen bij de Kerstmarkt. Nee, we gingen samen ten strijde om de waardigheid van De Open Hof te verdedigen ten opzichte van andere jongerenverenigingen in de omgeving. We deden mee met een volleybaltoernooi in Heinenoord. En ik zou u nu kunnen vertellen of we gewonnen hebben of niet, maar dat vertel ik pas verderop in dit artikel. Niet stiekem kijken!

 

We verzamelden ons om kwart over zes bij het Jeugdhuis om maar op tijd in Heinenoord te zijn. En op tijd waren we gelukkig. Want na de rit erheen (wat uiteraard supergezellig was in de auto met Remco, Lars, Justin, ik en ABBA), een kwartier lang achteruit inparkeren, omkleden, het laatste half uur van een zaalvoetbalwedstrijd kijken en nog drie kwartier koukleumend naar andere volleybalwedstrijden kijken, mochten wij eindelijk het veld in. Of toch niet? Door een last-minute wijziging in het schema konden we weer een wedstrijdje zitten…

 

volleybal gjv openhof 6

Ach ja, het was ook wel grappig om naar al die mensen te kijken die er soms helemaal niets van konden. Soms was het veiliger om in het veld te staan dan erbuiten als je niet een bal tegen je aan wilde krijgen. Wij zouden wel even laten zien hoe het moest. Dat viel helaas een beetje tegen. We hebben drie potjes gespeeld en driemaal kansloos verloren. Terecht werd opgemerkt dat als we de verdubbelaar hadden ingezet, we hadden gewonnen. De organisatie wilde daar niet in meegaan helaas.

 

Uiteindelijk zijn we toch nog eerste geworden van alle PKN-verenigingen (we waren de enige PKN- vereninging). Maar wat nog veel belangrijker is, is dat het ongelofelijk gezellig is geweest en we heel veel hebben gelachen. Nu is het dus wachten op een nieuw toernooi om revanche te nemen op alle andere JV’s.

 

En o ja, mocht u zich ooit hebben afgevraagd of het vanaf knooppunt Ridderkerk sneller naar de kerk is via de A15 of de A16; we zijn er experimenteel achter gekomen dat het even snel is.

 

Volg de jeugd van De Open Hof op Twitter (@Jeugd_OpenHof) en Facebook (Jongerengroep De Open Hof). Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de jeugd uit onze kerk.)

 

Namens de GJV,

Marco de Gier

 

 

 

Foto’s: 

 

volleybal gjv open hof

 volleybal gjv open hof 8

volleybal gjv openhof 2

volleybal gjv openhof 3

volleybal gjv open of 5