Diensten in de stille week

Vanaf donderdag 6 april zijn we elke dag in De Open Hof. We leven zo met elkaar naar het paasfeest toe. Eigenlijk kun je zeggen dat het één lange dienst is, die uitmondt in de paasnacht, waar het licht de nacht al verdrijft. Het zijn diensten met veel symboliek.

  • Op de Witte Donderdag, vieren we met elkaar de maaltijd en lezen over de voetwassing.
  • Op de Goede Vrijdag, wordt het stil en luisteren we naar het lijdensevangelie. De kaars wordt brandend uitgedragen, omdat we vertrouwen dat Gods licht niet gedoofd kan worden.
  • Op zaterdagavond verzamelen we ons in het donker in de kerk. Dan wordt het licht met de nieuwe paaskaars binnengedragen en ontsteken we ons eigen licht. We horen de verhalen over leven te midden van dood en gedenken onze eigen doop. Aan het eind van de dienst klinkt het paasevangelie.
  • Na een korte nacht en gezamenlijk ontbijt vieren we de paasmorgen. Er is kinderdienst en het projectkoor onder leiding van Rein Smit zorgt voor een muzikale bijdrage. Het is echt een aanrader om alle diensten mee te maken. Je leeft zo bewust naar het paasfeest toe. We hopen met elkaar op inspirerende diensten.

Ds. Antoinette van der Wel (dsavdwel@deopenhof-hia.nl en telefoon 06-10812631)