Ds. Goyek komt op bezoek

25-10-14

 

Op vrijdagavond 31 oktober komt ds. R. Goyek uit Noord Kameroen ieder die belangstelling heeft informatie geven.
U bent welkom in de kerk De Open Hof in Hendrik-Ido-Ambacht, Schildmanstraat72/A om 20.00 uur. Toegang is gratis. Om half acht is de kerk open en staan koffie en thee voor u klaar.

 

Dolla4 2
Na een korte inleiding zal Ds. Goyek ons duidelijk maken voor welke uitdagingen en mogelijkheden de christenen in Noord Kameroen in deze tijd staan. Het project houdt niet alleen verspreiding van landbouwkennis in en coöperatieve inkoop van zaden en kunstmest enz. maar ook scholing van vrouwen en van de jeugd. Daarna krijgt u de gelegenheid uw vragen te stellen. Er is geen beperking aan het soort vragen. Zo kunt u vragen naar  het effect van ontwikkelingssamenwerking, samenwerking tussen verschillende stammen of tussen de verschillende godsdiensten en wat u nog meer kunt bedenken.

In hoeverre passen Christenen zich aan (bijvoorbeeld in het gebruik van alcohol) en in welke mate hebben ze de ruimte om hun geloof te beleven en uit te dragen. In hoeverre profiteren zowel moslims als christenen van de maatschappelijke ontwikkeling die de Lutherse kerk via het project ASAPE biedt?

Het werk van de Lutherse broederkerk en haar landbouwprogramma ASAPE in Noord-Kameroen wordt door een aantal kerken in Nederland gesteund. Hiertoe behoren o.a. de Hervormde Gemeente in Zwijndrecht, die bestaat uit 4 wijken namelijk de Hoeksteen, de Oude kerk, de Open Hof en de Lindtse kerk en de Gereformeerde Kerk De Open Hof in Hendrik Ido Ambacht.. Zij verzorgen samen de ontvangst van Ds R. Goyek deze vrijdag.

21.30 uur is de beoogde sluitingstijd waarna u nog met een drankje even na kunt praten.

 

David Scheele