Verslag ouderenmiddag 13 oktober

14-10-14

 

Overrompeld waren wij als diakenen door het grote aantal mensen wat gehoor had gegeven aan de uitnodiging voor de ouderenmiddag.

We hadden gehoopt op 25 en hadden daarvoor gezellig een aantal tafels en stoelen in de zaal klaar gezet. Koffie, thee en koekjes stonden klaar, vervoer was geregeld en de diakenen en twee predikanten waren er klaar voor, dachten we om kwart over twee. Om half drie waren er zestig mensen binnen, stoelen werden bijgezet, evenals de koffie en thee en de koster toverde nog extra koekjes uit de kast.

En wat werd het een mooie middag. Als thema hadden we ‘vluchtelingen’ gekozen.  Ds. Mariska Kloppenburg opende de middag, daarna zongen we bekende liederen, begeleid door Piet Plaisier op de piano. KlasIne Scheele, bekend met de opvang van vluchtelingen, deed hierna de presentatie over het onderwerp. Ze bracht het heel dichtbij door te vragen of er mensen waren die zelf aan den lijve hadden ondervonden wat het was om te vluchten. Enkele mensen hadden inderdaad persoonlijke ervaringen uit o.a de Tweede Wereldoorlog, de onafhankelijkheid van Indonsië en de watersnoodramp van 1953 die zij met ons deelden. Daarna werd het mooie lied van Ivo de Wijs voorgelezen: “Is het nog ver naar Bethlehem”.  De middag werd besloten door ds. Cor Versteeg.

We kunnen met een warm gevoel terugkijken op een mooie middag. Het was fijn om zoveel mensen te mogen ontmoeten en spreken.
We hebben het samenzijn gevierd en voelden ons verbonden met elkaar en met de vluchtelingen op deze wereld omdat, zoals KlasIne het zo mooi verwoordde: ,,we allemaal dezelfde mensen zijn”.

Wij hopen u allemaal weer te mogen ontmoeten op de inmiddels traditionele kerstmiddag die dit jaar zal worden gehouden op vrijdag 19 december.

Namens de diaconie,


Elly Benschop

 

DSCN4320 2

DSCN4321 2DSCN4323 2