Feest in de kerk!

DeOpenHof125Jaar

Op zondag 22 mei is het feest in onze kerk.

We willen dan vieren dat er 125 jaar een gereformeerde kerk is in Ambacht.

Dus beste gemeenteleden: Houdt die datum vrij!

Bij ons jubileumfeest willen we terugkijken en vooruitzien.

 

Gereformeerden, wat zijn dat?

Het woord gereformeerd roept bij een niet-gereformeerde meestal een ander beeld op dan bij een gereformeerde zelf. Hoe veelkleurig is het tegenwoordige gereformeerde leven niet, en hoe veelkleurig de gereformeerde kerk? Tenminste wat er nog over is aan gereformeerden. Want veel gereformeerde kerken zijn samengegaan met een hervormde gemeente en heten nu: protestantse gemeente. Of ze veranderden zonder samen te gaan met een hervormde gemeente, hun naam in protestantse gemeente. Vanuit de gedachte dat gereformeerd verwarring oproept en protestant modern is.

 

Wat valt er allemaal te zeggen over gereformeerden?

Daarover praat ds. Van Dalfsen op 22 mei. Geen lang en moeilijk verhaal. Maar we krijgen een duidelijke uitleg waarom de dolerenden (=klagenden) 125 jaar geleden wel moesten klagen over de geestelijke toestand van de hervormde kerk. En er geen andere keus was dan zich af te scheiden.

 

Iets doen voor de ander

Dat typeert de gereformeerde; er zijn voor de ander. Daarom willen wij ook anderen laten meegenieten van ons jubileum. We zijn in gesprek met Hospice de Cirkel. Het hospice heeft giften en vrijwilligers heel hard nodig. Een manier om aan geld voor het Hospice te komen is een veiling op 22 mei. Freek Slagman, onze superveilingmeester van weleer, gaat uw spullen veilen. Dat betekent dat wij u dringend vragen rond te kijken in huis naar dingen die we kunnen veilen.

We komen dat graag bij u halen.

 

Foto’s en oud-gemeenteleden

De eerste foto’s over onze kerk komen al binnen. Ze hoeven niet per se heel oud te zijn. Ook recentere foto’s geven een beeld van onze geschiedenis. Heb u nog contact met oud-gemeenteleden? Laat het ons weten. Graag met een e-mailadres of een telefoonnummer. Maar vraag alvast aan de oud-gemeenteleden 22 mei te reserveren. Ze zijn van harte welkom.

 

Namens de feestcommissie, Riet Smid, telefoon 681 35 39, e-mail smid.franssen@planet.nl