Groene tips ..

Halveren: kun je van die ene helft dubbel genieten?

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. We delen graag het halveringsprincipe met je. Een mooie manier om na te gaan hoeveel je van iets nodig hebt.

Gebruik eens de helft shampoo en kijk of dat nog genoeg is. Is dat het geval? Halveer dan nog een keer. Dit kan je met allerlei zaken doen: tandpasta, wasmiddel, afwasmiddel. Maar ook met eten dat je gedachteloos naar binnen werkt. En met de spullen die je koopt. Geluk zit hem vaak in kleine dingen, in bewust genieten. In aandacht hebben voor elkaar en voor de aarde.

 

Geld en Go€d

Hoe we de wereld echt kunnen verrijken – een boek van Alain Verhey (theoloog)

Recent is dit boek aangeschaft. Als geld de spil is waar de wereld om draait, kunnen we die spil dan een zwengel de goede kant op geven? Deze vraag speelt door het hele boek.

Alain speurt als theoloog naar oude verhalen en vindt die in de bijbel. Hij laat ons mensen ontmoeten die net als wij verlangen naar een mooiere en een rechtvaardiger wereld. Het verhaal van Zacheüs komt voorbij. Deze springt uit de boom en onthaalt Jezus met grote vreugde. Stante pede belooft hij de helft van zijn bezittingen aan de armen te geven. Het kan wel: ‘jongens met geld’ die voor een ander leven kiezen!

Bijbel-christelijke clichés worden door Alain Verhey tot leven gewekt.

Werkgroep Groene kerk: Ria Kool: riakool@xs4all.nl 

Anja van der Weijde: anjavanderweijde@gmail.com