Het kerstdiner met de jeugd

29-12-14

 

Op de kerstnacht waren er drie vieringen in De Open Hof. “Drie vieringen?”, hoor ik u denken. Jawel, tussen kinderkerst en de kerstnachtdienst was er ook het kerstdiner voor de jeugd van De Open Hof.

 

Nadat sommigen het Jeugdhuis hadden voorbereid en naar het kinderkerstfeest waren geweest begon de tweede viering van de avond; het kerstdiner. De GJV, catechese voor 15+ en 18+ en ds. Kloppenburg met haar twee dochters konden aan een leuk aangeklede lange tafel plaatsnemen. Uiteraard was iedereen op zijn paasbest gekleed en goed gemutst voor dit feestmaal! Na het gebed kon er begonnen worden, met gezellige kerstmuziek op de achtergrond, aan de tomatensoep met vers gedraaide balletjes en de stokbrood met kruidenboter. Na dit voorgerecht kwam er echter een probleem: Met zoveel verschillende lekkere opties voor het hoofdgerecht, wat moet je nou kiezen? Er was keuze uit stoofvlees met jus, twee verschillende salades, aardappelpuree, een groente- en een visquiche en stoofpeertjes. Sommigen losten dit probleem op door van alles een beetje te nemen. Als klap op de vuurpijl was het toetje een overheerlijke zelfgemaakte tiramisu. Dus als je tot die tijd nog niet vol zat, was dat na dit nagerecht wel het geval.

 

Na het opruimen en afwassen was het alweer tijd voor de volgende viering, de kerstnachtdienst. Gezamenlijk betraden we de kerk en namen we plaats op ons traditionele plekje onder het orgel, waar we uit volle borst de liederen meezongen.

 

Ik wil graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit kerstdiner tot een succes te maken. En in het bijzonder wil ik Esther, Laura en Liscia bedanken voor de heerlijke gerechten die ze voor ons hebben bereid en Teus voor het klaarzetten van de spullen. Ik vond het leuk, lekker en gezellig en wat mij betreft zal er volgend jaar ook een ‘derde viering’ zijn.

 

Namens de GJV,

Marco de Gier

 

Kerstdiner 2014