Kerkbalans 2015

09-12-14

 

Voorbereidingen Kerkbalans in volle gang

Momenteel wordt er alweer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de actie Kerkbalans 2015. De actie heeft dit jaar een nieuw landelijk thema, namelijk “Mijn Kerk in Balans”. Zoals u in de kerkbode kunt lezen is ook de begroting van onze kerk gelukkig weer in balans. Uw bijdrage blijft echter elk jaar van het grootste belang. Daarom vragen we aan al onze gemeenteleden om een bijdrage. Kerkbalans is niet verplicht, het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder! In de week van 18 – 24 januari ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen. Er zit een antwoordenveloppe bij die weer bij u wordt opgehaald maar u kunt hem ook in de kerk inleveren.

Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken als kerk blijven vervullen.

 

Ook de Belastingdienst helpt een handje mee

Natuurlijk is uw gift aan de kerk aftrekbaar van de belasting maar u kunt uw bijdrage ook als periodieke gift geven. Dan maakt u gedurende vijf jaar hetzelfde bedrag over aan uw kerk, en kan dan bij de belastingaangifte volledig worden afgetrokken van de inkomsten. U hoeft dus geen rekening te houden met de drempel van 1 procent (minimaal 60 euro) en het maximum van 10 procent van het verzamelinkomen. Dat levert u in veel gevallen fiscaal voordeel op.
Op www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel kunt u heel eenvoudig uw voordeel berekenen. Tot voor kort moest dat notarieel worden vastgelegd, maar die verplichting is vervallen. Daarom is het extra interessant u hierin te verdiepen.

Namens het College van Kerkrentmeesters,

Jan van Es, VVB-administrateur, tel. 68 13 763

Kerkbalans 2015