Kerstmiddag 2016 voor ouderen, geslaagd!

We kijken terug op een geslaagde kerstmiddag op 16 december 2016 voor de ouderen van onze gemeente.

Op die middag staan alle tafels klaar, gezellig gemaakt met kerstservetten en kerststukjes met een lichtje. Al voor drie uur klinken kerst melodieën omdat Piet Plaisier ons verwelkomt met pianomuziek. Er wordt gezocht naar een goede plek met bekenden om mee te praten. Dan is er om drie uur koffie of thee met een koekje.

Elly Benschop, voorzitter van de diaconie begint en leest uit Jesaja:” En er zal een rijsje voortkomen uit de tronk van Isai…”

Dan volgen we het programma; luisteren naar een verhaal: ” De eigenwijze”, geschreven door ds. Stephan de Jong. De tekst wordt afgewisseld met zingen en luisteren naar muziek. Leny Stehouwer en KlasIne Scheele lezen voor en aan het einde worden er zelfs traantjes weggepinkt vanwege het prachtige, herkenbare en toch verrassende verhaal.

Dan is er nog eens koffie of thee.

Ds. Cor Versteeg doet een korte overdenking met als thema: “Ik zal er zijn!”

Pauze, gelegenheid voor een drankje: advocaat met slagroom, wijn of een sapje. De wereld winkel heeft enkele tafels ingericht en we kunnen die bekijken en inkopen doen.

Dan zingen voor ons: Marian Slagman(alt) , Anita van der Hoeven(sopraan) en Sammy de Grebber(mezzosopraan). Zij zingen Engelse Kerst Carols. Zo zuiver en mooi! Anita met haar jongste kindje in een draagdoek voor zich. Het slaapt. En een iets groter kind mag het laatste lied meezingen.

Er is verrukkelijke soep en een uitgebreide broodmaaltijd.

Ds. Marianne Moerland sluit de middag af, samen met meneer Piet Pors die het onderstaande gedicht van “Piet van Ambacht” voorleest.

Wij bedanken: Rien Bakker, Ad Klootwijk, David Scheele, Dick Smid, Jan van der Vlis(de chauffeurs); Ria de Jong (liturgie); Adrie de Gelder, Stella Koppelaar en Sarie van der Pijl.(klaarzetten van de maaltijd en serveren); Rein Smit(piano).Nogmaals Sarie van der Pijl met Anneke van Driel voor het maken van de soep. En Teus van Herk, die al onze vragen beantwoordde; duizend dingen deed; van hot naar her liep; zorgde dat soep en koffie op tijd warm waren en later al het servies weer uit de vaatwasser haalde en opborg. En we bedanken de aanwezigen, die met zoveel aandacht zaten te luisteren en meededen deze middag. We hopen dat u genoten heeft.

De sectiediakenen: Hans van Driel, Emmie Hilmert, Leny Stehouwer en Els Koningen.