Aanvraag om Fairtrade kerkgemeente te worden

Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Door eerlijke handel te drijven, kunnen we dat stoppen. Samen voor een eerlijke wereld.

In Nederland zijn er momenteel 82 Fairtrade gemeentes en 25 gemeentes op weg om Fairtrade te worden. Er zijn zelfs al 2 provincies Fairtrade, Utrecht en Friesland. Onze plaatselijke gemeente wil in 2022 ook Fairtrade gemeente worden. In De Brug heeft u kunnen lezen dat al veel winkels Fairtrade producten verkopen en het certificaat Fairtrade hebben ontvangen.

Onze kerk is benaderd met de vraag om ook aan te sluiten bij de actie. Voorwaarde om mee te doen is dat er in de kerk Fairtrade koffie en thee wordt geschonken. Nu schenkt onze koster Teus al vele jaren Fairtrade koffie en sinds kort letten we er weer op dat ook de thee Fairtrade is. Er is een actie geweest om Fairtrade thee te promoten. De actie is afgelopen maar er zijn nog proefzakjes thee over. Op 12 december ontving iedereen na afloop van de dienst een zakje Fairtrade thee mee naar huis. En mogelijk gaat u nu ook over op het drinken van Fairtrade thee. In de vitrine in de hal van de kerk staan voorbeelden van andere Fairtrade producten. Misschien een keer bekijken?

De aanvraag om Fairtrade kerkgemeente te worden is ingediend en is in behandeling. Binnenkort hopen we u verder te informeren.

 

Werkgroep Groene Kerk: Anja vd Weijde: anjavanderweijde@gmail.com en Ria Kool: riakool@xs4all.nl