Paasgroetenactie 2014

06-03-14

 

In de PKN-kerken krijgen de gemeenteleden de gelegenheid een Paasgroet aan Nederlandse gevangenen in binnen- en buitenland te sturen. In Nederland verzorgt de gevangenispredikant de verspreiding van de kaarten, in het buitenland verzorgt Kerk in Actie dit. Ook kunnen de gemeenteleden een Paasgroet sturen aan mensen en organisaties die op de groetenlijst van Amnesty International vermeld staan. Op de tafel in de kerk ligt informatie over deze buitenlandse gevangenen die door Amnesty gesteund worden.

 

De kaarten met een Paasgroet zijn gemaakt door gedetineerden.
Het thema van het Veertigdagentijdproject van Kerk in Actie: ‘Zoek de stilte, ontdek wat je beweegt’ is de inspiratiebron voor de gemaakte kaarten. Ze maakten een klein deel van een groot mozaïek, dat nu op de groetenkaarten te zien is.
De foto van de bloemenkaart is gemaakt door Ivon, penitentiair medewerker.

krabbels-sterkte-810587
Zondag 6 april 2014 kunt u na de dienst deze kaarten meenemen en ondertekenen.
De kaarten worden gratis verstrekt en er staat een pot op tafel voor een vrijwillige bijdrage.
Voor gedetineerden is het bemoedigend, als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt vanwege de privacy, toch mag u ervan overtuigd zijn, dat het feit dat er om hen gedacht wordt, gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Over de mensen op de Amnestielijst zijn wel persoonlijke gegevens beschikbaar.

Kaarten worden alleen verstuurd wanneer u uw naam er op vermeld hebt. Graag zien wij ook een persoonlijk woord op de kaart. Kaarten worden niet verstuurd wanneer u ook uw adresgegevens op de kaart zet. Het is de bedoeling om te bemoedigen, niet om persoonlijke contacten te leggen. Nadere informatie krijgt u bij de tafel in de hal van de kerk.

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.

We hopen, dat velen van u Paasgroeten zullen versturen!

                                    Reinaud Emans