Onze Paasvieringen: van harte welkom

Hierbij nodigen we u nu al van harte uit voor de paasvieringen in De Open Hof.

Vanaf witte donderdag zijn we elke avond bij elkaar in de kerk, om samen stil te staan bij het lijdensevangelie, maar ook om toe te leven naar de paasnachtviering en de paasmorgen.

De diensten ademen allen hun eigen sfeer.

  • De donderdagavond 19.30 uur delen we de maaltijd met elkaar en vieren in de kring. De dienst eindigt in stilte met het Luthers avondgebed. Zo leven we toe naar de Goede vrijdag.
  • de vrijdag 19.30 uur horen we enkele lezingen en het hele lijdensevangelie. De paaskaars wordt brandend de kerk uit gedragen, teken van de nacht die godzijdank niet volledig duister is. We weten van licht dat niet te stuiten is. Zo kunnen we het lijden verdragen.
  • op zaterdag 21.00 uur met de paaswake starten we met elkaar buiten de kerk. Aan het vuur wordt de nieuwe paaskaars aangestoken. Daarna gaan we de donkere kerk in. We ontsteken onze kaarsen aan de nieuwe paaskaars die wordt binnengedragen door de diaken. We horen de verhalen over leven vinden te midden van de vloed. We gedenken onze doop en eindigen in de kring met het luisteren naar het paasevangelie.
  • Op zondag paasmorgen 10.oo uur vinden we elkaar na het paasontbijt 8.30 uur weer samen in de kerk en mag het paasfeest voluit worden gevierd. We zingen de paasliederen en horen van de ontmoeting in de hof.

U bent er toch ook bij?

Ds. Antoinette van der Wel, dsavdwel@deopenhof-hia.nl en telefoon 06-10 81 26 31