Passion4kids 2024 terugblik

Zwijndrechtse Waard, Alblasserdam, Ridderkerk, maart 2024 – Kippenvel, groots, overweldigend, ontroerend, onvoorstelbaar knap, om stil van te worden, indrukwekkend. Zomaar een greep uit de reacties van de vele bezoekers, jong en oud, die de tweede Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht hebben meebeleefd.

De kinderen van de christelijke kindcentra De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom voerden dit unieke muziekevenement uit. Samen met verteller Patrick van der Giessen, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, vertolkten zij aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het verhaal over de laatste uren van het leven en de opstanding van Jezus.

De avond begon met de ingetogen tocht met het verlichte kruis vanaf christelijk kindcentrum De Tweestroom. Veel mensen sloten zich hierbij aan en liepen met elkaar naar het Baxpark waar zich al een groot publiek had verzameld. Daar zongen de kinderen op diverse podia vervolgens solo, duo, trio en in het koor live de sterren van de hemel. Hun zang werd afgewisseld met filmbeelden. Zo werd het paasverhaal van opoffering, vergeving, liefde en hoop voor de toekomst vol overtuiging verteld. Bezoekers, maar ook de kinderen, hun ouders, familie, vrienden, medewerkers van PIT, vrijwilligers en sponsoren: ze voelden zich met elkaar verbonden en hebben genoten.

Namens PIT kinderopvang & onderwijs, Anneke Guis,