Sirkelslag: een compleet gestoord, maar geweldig spel

11-02-14

 Sirkelslag bankje

Een grote aftelklok op het scherm luidde Sirkelslag Young 2014 vrijdag 7 februari in. Liscia, Dimitri, Amber, Tom, Talitha en Justin wachtten met spanning af: het was de eerste keer voor hen dat ze meededen. Voor de mensen die niet weten wat Sirkelslag inhoudt: Sirkelslag is een spel met verschillende opdrachten dat tegelijkertijd door heel veel christelijke jeugdverenigingen in Nederland gespeeld wordt. De opdrachten worden bekend gemaakt in een live-internetuitzending, je weet van tevoren dus niet wat je te wachten staat.

 

Maar goed: de aftelklok was intussen bij nul en Sirkelslag kon beginnen. De eerste opdracht bestond uit een aantal stellingen over het thema van de hele avond: liefde. De deskundige juryleden Truus en Cokky beoordeelden de jongeren en na afloop van de opdracht werd de score via internet doorgegeven. Het was tijd voor opdracht twee: de jongeren moesten in een halfuur tijd verschillende foto’s maken op aanwijzing van de jury. Ze moesten kiekjes maken van twee trouwringen van een stel dat meer dan vijfentwintig jaar getrouwd is en van de zeven kleuren van de regenboog. Voor de romantische foto van vier jongeren op een bankje voor het gemeentehuis riepen de jongeren de hulp in van een voorbijgangster. Ze kreeg het mobieltje in haar handen gedrukt, maar wist niet zo goed hoe het Sirkelslag padwerkte. En ja, toen liet ze het op de grond vallen. Uiteindelijk lukte de foto en konden de jongeren door. Ze moesten een foto hebben van een levende pad. Dat lukte niet, maar Liscia heeft wel een bronzen exemplaar gekust. Hoeveel minuten hadden de jongeren nog? Na een telefoontje met jurylid Truus bleken dat er twaalf te zijn. Op naar manlief Joop voor de volgende opdrachten: een foto van twee mensen die een champagneglas met rode drank in hun handen hebben en van een tegeltjeswijsheid. Joop was een beetje overdonderd door de groep die plotseling in zijn huis stond, maar heeft de jongeren goed geholpen. Als een stel gekken raceten de jongeren terug naar het jeugdhuis en gelukkig: ze waren op tijd.

{accordionfaq faqid=FAQ102 }

Lees verder!

Sirkelslag lippenstift

Toen werd duidelijk waarvoor de lippenstift die op de lijst van benodigdheden stond nodig was. Opdracht drie was namelijk dat het woord ‘LOVE’ in tachtig kusjes op een groot vel moest verschijnen. En ja, ook de jongens moesten eraan geloven. Bij opdracht vier moesten de jongeren bekende stelletjes herkennen aan de hand van geluidsfragmenten en bij opdracht vijf was het de bedoeling dat ze met plastic bekertjes een zelfbedacht ritme klapten bij het liedje ‘Happy’ van Pharell Williams. (Een variant op de ‘cupsong’ die u misschien al wel eens gehoord hebt).

 

 Sirkelslag spaghetti

En toen kwam de denderende finale. Twee jongeren moesten steeds samen met een uitgerolde dropveter tussen hun tanden een parcours afleggen over twee stoelen heen en onder een tafel door. Uiteindelijk moest er zo min mogelijk van de dropveter in een bak op het eindpunt belanden. Deze opdracht leidde tot hilarische taferelen, maar dit bleek nog niet alles te zijn. Er was namelijk nog een deel twee van de finale. De jongeren moesten hetzelfde parcours afleggen, maar nu met een stengel ongekookte spaghetti tussen hun tanden en ja, die breekt wat sneller…

 

Nadat ook de laatste scores ingevoerd waren, was het wachten op de einduitslag. Met een chipje en een drankje konden de jongeren zich even ontspannen na deze hevige inspanningen. Er waren verschillende tussenstanden: de ene keer stond Jeugdgroep De Open Hof 117e, de andere keer 111e en toen weer 119e (van de ruim 500 groepen die meededen). De einduitslag werd maandag 10 februari bekend gemaakt en die was 110e met 256 punten. Een superprestatie en de jongeren waren er dan ook erg trots op. Ze hebben een geweldige avond gehad en willen Truus en Cokky hartelijk bedanken voor hun deskundigheid tijdens Sirkelslag Young. Volgend jaar weer!

 

(Denk jij nadat je dit gelezen hebt: ‘hé, ik wil volgend jaar wel meedoen’? Dat kan. Laat het even weten aan een van de jongeren, dan ben je er volgend jaar ook bij. Volg ons sowieso even op Twitter (@Jeugd_OpenHof) en Facebook (Jongerengroep De Open Hof). Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de jeugd uit onze kerk.)

Sirkelslag groepsfoto

end FAQ