Een wet die verandert en zorg die blijft!

12-02-14

mee-Drechtsteden

 

Graag nodigen wij u weer hartelijk uit voor een bijeenkomst voor alle (toekomstige) mantelzorgers in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht op donderdag 27 februari van 19.30 -21.30 uur.

Het thema van deze avond is zo belangrijk dat wij hopen dat u, met meerdere personen die allemaal mantelzorger kunnen worden deze avond zult bij wonen. Het thema van de bijeenkomst is:

 

‘Een wet die verandert en zorg die blijft! Mantelzorg nu en 2015.’

 

De locatie is:

Woonzorgcomplex Sophiastaete
Druivengaarde 19
3344 PK Hendrik-Ido-Ambacht
078 – 682 00 50
De zaal is open om 19.15 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

{accordionfaq faqid=FAQ103 }

Lees verder!

Veranderingen in de AWBZ en Wmo: Wat staat ons te wachten?
Zoals u ongetwijfeld al zult gelezen hebben in diverse media, zal er in de wetgeving veel veranderen. De AWBZ zal er in de toekomst niet meer zijn en de nieuwe wet Langdurige Intensieve Zorg (LIZ) zal in werking treden. Hierbij zal de gemeente, naast de huishoudelijke zorg, de begeleiding voor haar rekening nemen, de zorgverzekeraars de medische/verpleegkundige zorg. De Wmo gaat ook anders werken waarbij er nog meer gekeken gaat worden naar de mogelijkheden van mantelzorgers en andere familieleden, vrienden en kennissen rondom de zorgvrager. Het benutten en versterken van de eigen kracht en mogelijkheden zal nog meer uitgangspunt gaan worden. Wat gaat dit betekenen voor zorgende familieleden?

Mevr. Mariette Teunissen, adviseur bij het landelijke programma Aandacht voor Iedereen (AVI) en senior adviseur bij Zorgbelang Zuid-Holland weet als geen ander te vertellen wat er verandert en waar u als mantelzorger op voorbereid moet zijn. Vragen als: wat verandert en precies? Wat wordt de rol van de gemeente? Hoe gaat een en ander in zijn werk als je zorg nodig hebt? Wat kan ik zelf doen ter voorbereiding op zorg of waar moet ik aan denken? Deze en dergelijke vragen zullen zeker aan bod komen.

Op deze interactieve avond krijgt u informatie die voor u van waarde is om te weten wat u te wachten staat en wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Deze avond wil ook laten zien dat u er niet alleen voor staat. Tevens is er gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten.

Uw interesse gewekt? Wij hopen dan ook dat wij u mogen verwelkomen. Breng gerust meerdere personen mee. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Lenie de Pater, consulent mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning MEE Drechtsteden, telefoonnummer 078- 750 89 00 of via email servicebureau@meedrechtsteden.nl 

 

Klik op de flyer voor een vergrote uitvoering

Flyer 27 febr

 

end FAQ

Lenie de Pater
Consulent mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning
MEE Drechtsteden