“Van U is de toekomst”

Het jaarthema van de PKN voor 2022 is “Van U is de toekomst”. Dit jaarthema is gebruikt als leesrooster en gebruikt voornamelijk de teksten uit Lucas, die je zou kunnen omschrijven als “de toekomst tegemoet”. Ook de veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie is op dit jaarthema gebaseerd.

Voor elke zondag in de veertigdagentijd is er een symbolische bloemschikking in De Open Hof, en daarnaast ook voor de dagen vóór Pasen en Paaszondag.

De symboliek die we proberen te verbeelden gaat over de grote lijn en hopelijk zorgt die symboliek voor een ervaring bij de kijker en roept het een emotie op (mooi, lelijk, verwondering, vragen enz.).

Zoals te verwachten valt, is de eerste schikking op 6 maart een zeer sobere schikking. Wel ziet U witte tulpen. Tulpen hebben de vorm van gevouwen handen. Staan de tulpen open, dan is de ontvangende vorm te zien. Deze verbeelding verwijst naar Bidden voor Gewas en Arbeid en een zegen over de toekomst.

De volgende zondagen wordt de schikking steeds mooier. Bijvoorbeeld in het verhaal van de verheerlijking op de berg ziet U een wolk in de schikking.

Kijkt U op een bepaald moment met vraagtekens in uw ogen naar de schikking, vraag dan gerust de betekenis. We vinden dat alleen maar fijn.

We wensen U een mooie voorbereiding op Pasen.

 

Emmie, Leny, Lida, Rianne en Wil