Vier kerken project: Verbinding, 24 september 20.00 uur de eerste avond

Desmond Tutu noemde het Ubuntu. Ik ben omdat wij zijn. Een mens kan pas mens zijn, als hij leeft en zich laat vormen in een gemeenschap van mensen. We spreken van verbinding en verbondenheid. In een maatschappij waar het individualisme hoogtij viert, lijkt de leegte de keerzijde van de medaille van de vrijheid. Want wat als jij alleen nog bent wat je hebt? Als jouw vrijheid die van anderen inperkt? Waar blijf je dan als mens? En waar is het wij, dat ons vormt en richting wijst, dat ons ons draagt en boven onszelf uittilt? Wat kan ik zijn voor de ander?

Ik ben omdat wij zijn. Dit thema zet de toon voor ons 4-kerkenproject. In onze zoektocht naar samenhang voor de samenleving en onszelf laten we ons graag prikkelen en aan het denken zetten. Kunnen we voorbij de leegte nieuwe vergezichten ontdekken?

In 4 avonden hopen we aan het denken gezet te worden. Met wie of wat weten we ons verbonden? Met de mensen om ons heen? Rondom een gedeeld ideaal? In onze buurt? In de zoektocht naar zin voor ons leven? Weten we ons eigenlijk verbonden? Of ervaren we onszelf als een eiland? En wat betekent dat voor ons?

Dit is het programma:
24 september (Open Hof, Schildmanstraat 72A, Hendrik-Ido-Ambacht)
Bram Robbertsen is buurtpastor bij Goud van noord. In Rotterdam noord wordt verbinding letterlijk tot stand gebracht tussen bewoners in de wijk. Hier is niemand kansarm, maar is ieder mens goud waard.

1 oktober (de Hoeksteen, Thorbeckelaan 2, Zwijndrecht)
We kijken samen naar de film: Des Hommes et les Dieux. Acht monniken laten zien wat het betekent je te verbinden aan de plaats waar je bent. Ook als je dat kwetsbaar maakt.

8 oktober (De Ark, Olijfgaarde 12, Hendrik-Ido-Ambacht)
Verbinding dichter bij huis. Burgemeester Patrick van der Giessen, hipp helpt en Gerben Bremmer van het badhuis in Zwijndrecht vertellen over verbinding in onze eigen omgeving.

15 oktober (Bethelkerk, Rotterdamseweg 73, Zwijndrecht)
Het woord is aan de predikanten van de 4 kerken. Ze laten het achterste van hun tong zien in hun eigen zoektocht naar verbinding.

De avonden beginnen om 20.00 uur en de toegang is vrij. Er is wel gelegenheid een gift achter te laten als u het programma heeft gewaardeerd. De avonden kunnen ook afzonderlijk worden bezocht.

Ds. Antoinette van der Wel (dsavdwel@deopenhof-hia.nl en telefoon 06-10812631)