Voorstelling van het Trio Wilde Eend Zaterdag 16 september 2023

Plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

De Open Hof opent nieuw seizoen met voorstelling van het Trio Wilde Eend

Zaterdag 16 september
20.00 – 22.00 uur

Zaterdag 16 september 2023 komt het Trio Wilde Eend naar Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder waren zij in Hendrik-Ido-Ambacht met de voorstelling De Poppenspeler van Warschau, een indrukwekkend optreden.

Op zaterdag 16 september zijn ze in De Open Hof met een vertelconcert dat aansluit bij het nieuwe jaarthema van de landelijke PKN (Protestantse kerk in Nederland): Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde

Trio Wilde Eend is één van de weinige ensembles in Nederland die muziek combineert met verteltheater. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer en zigeunermuziek, maar o.a. ook (volkse) melodieën uit Roemenië, Hongarije, Rusland, Armenië en verder. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun spel nog meer kleur.

Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse volksverhalen en muziek uit Oost-Europa te combineren. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Jiska ter Bals op viool en Juul Beerda op accordeon. Tezamen staan ze garant voor muzikaal kunst- en vliegwerk. Het trio speelde talloze vertelconcerten en muzikale verhalen voor een enthousiast publiek.

Trio Wilde Eend verzorgt optredens op uiteenlopende podia: theaters, kerken, scholen, buurthuizen en zorginstellingen. Ze zijn een graag geziene gast op allerlei festivals en feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

 

De Open Hof, Schildmanstraat 72A,
Hendrik Ido Ambacht

Entree: vrije gift en wat klein geld voor een drankje in de pauze

Leeftijd vanaf 10 jaar

Zaal open 19.30 uur

Informatie Jacqueline Meijer,
emailadres: meijer.jacqueline@gmail.com