Wij zijn weer compleet!

05-02-2014

 

Na een aantal moeilijke en zorgelijke jaren voor zowel kerkenraad als gemeente hebben we het afgelopen jaar weer de weg omhoog met elkaar gevonden en zijn we gelukkig weer in onze vertrouwde positieve sfeer terecht gekomen, die onze gemeente gedurende tientallen jaren heeft gekenmerkt.

 

Het sluitstuk van deze periode wordt zonder twijfel gevormd door de bevestiging en intrede van onze nieuwe predikant: ds. Mariska Kloppenburg in een feestelijke dienst op zondag 2 februari jl. Wij prijzen ons gelukkig met de komst van Mariska in onze gemeente en wensen haar van harte geluk met deze bijzondere dag, waarin zij als predikant verbonden is aan onze kerk.

 1-kerk1-001

Ik spreek graag de wens uit, dat predikant en gemeente aan het begin staan van een voor beide partijen inspirerende en succesvolle samenwerking, waarin zij gezamenlijk werken aan het dichterbij brengen van Gods Koninkrijk voor deze wereld. Moge de Heilige Geest zowel Mariska als de gemeente daarbij steeds vergezellen!

 

Voor diegenen, die deze dienst niet hebben kunnen bijwonen, vermeld ik nog dat de bevestiging geschiedde door ds. Jaap Goorhuis uit Groningen en dat er heel veel gasten aanwezig waren. Ik noem u:

 

• de echtgenoot en de drie kinderen van Mariska en de door haar uitgenodigde familieleden en vrienden;

• burgemeester en mevrouw Heijkoop en wethouder Van der Vlies van de burgerlijke gemeente;

• vertegenwoordigers van de verschillende Ambachtse kerken;

• vertegenwoordigers van de kerken en het breed moderamen van de Protestantse classis Dordrecht;

• onze voormalige predikanten: ds. Barendrecht en ds. Van Dalfsen, beiden vergezeld van hun echtgenoten;

 

Een onvergetelijke kerkdienst en dag – niet alleen voor de nieuw bevestigde predikant, maar zeker ook voor onze gehele gemeente – die mij met heel veel blijdschap en warme gevoelens vervuld heeft. Complimenten aan de koster, maar zeker ook aan het groepje mensen dat zich bezig heeft gehouden met de ontvangst van alle gasten en hun inwendige verzorging vóór en na de dienst. Kortom een dag, die niets te wensen heeft overgelaten: alles liep op rolletjes!

 

Gerard Kloosterman

voorzitter kerkenraad, telefoon 682 22 32