Viering Heilig Avondmaal

28-09-14

 

D.V. zondag 12 oktober a.s.mogen we weer met elkaar het Heilig Avondmaal vieren.

Met ingang van de avondmaalsviering van 8 juni j.l. zijn de looproutes gewijzigd. We hebben hier veel positieve reacties op ontvangen en dat is fijn.

 Avondmaalstel

In de dienst van 12 oktober zullen we eveneens een wijziging doorvoeren waarvan het College van Diakenen u vooraf op de hoogte wil brengen. Naar aanleiding van de intrededienst van Ds. Kloppenburg, waarbij eveneens het avondmaal werd gevierd en brood en wijn van tevoren op de tafel waren klaargezet, heeft de Commissie Eredienst reacties ontvangen dat gemeenteleden dit als positief hebben ervaren. De Commissie Eredienst heeft het College van Diakenen gevraagd of dit voortaan niet bij elke avondmaalsdienst zo kan worden gedaan. Het College van Diakenen is allereerst nagegaan waarom bij aanvang van de avondmaalsdienst brood en wijn werden binnengebracht en voor een ieder zichtbaar op de tafel werden gezet. Deze vorm is bewust gekozen om te laten zien dat de bij de gemeenteleden “ingezamelde gaven” ook weer in de gemeente en met de gemeente gedeeld worden. Het College van Diaken hecht aan deze symboliek omdat het juist de taak van de diakonie ook in de eredienst laat zien. Anderzijds moet een dergelijke symboliek anderen in de gemeente niet tegenstaan. Het College van Diakenen meent een goede tussenoplossing gevonden te hebben door de tafel reeds voor de dienst te laten dekken, maar de beide diakenen van dienst de taak toe te bedelen een schaal brood en een beker wijn vanuit de consistorie mee te laten nemen en deze bij de andere schalen en bekers op de tafel te zetten.

 

Wij hopen en vertrouwen dat de viering van het Heilig Avondmaal door een ieder op deze manier positief zal worden beleefd.

 

Namens het College van Diakenen,

Bert Berkhout, telefoon 681 79 44