Een avondje Parijs op de GJV

15-11-2013

 

Op zondag 10 november werden oude tijden weer een beetje herleefd op de GJV. Er waren wel bijna dertig gasten, terwijl het gemiddelde tegenwoordig toch wel op zes per avond ligt. ‘’Hoe kan dat dan?’’, vraagt u zich af. Hebben mensen ineens massaal ontdekt dat de GJV leden ook heel gezellig en onderhoudend kunnen zijn? Helaas voor ons GJV leden is dat besef er nog niet helemaal. Maar gelukkig hadden we die zondag wat hulp van andere jongeren uit onze gemeente.

 

Dimitri van Turenhout, Liscia Beenhakker, Tom Klein, Talitha Roodenburg en Justin van der Ven zijn in juni een paar dagen naar Parijs geweest. Owen en Kirsten Alblas hadden de eer deze groep naar en in Parijs te begeleiden. Deze reis zat natuurlijk vol avontuur en lange feesten tot in de vroege uurtjes, waarbij het maar de vraag was of de groep ooit weer terug wilde keren (of daartoe in staat was). Maar gelukkig kon de groep zich toch bijeen rapen (er waren immers ook toetsen te maken in de week daarna) en zijn toch weer veilig teruggekeerd naar Nederland. De ervaringen van deze mooie reis wilden zij graag met de gemeente delen, waarop zij besloten hier op de bewuste zondagavond over te gaan vertellen.

  

De avond werd begonnen met een bakje thee of koffie voor de gasten. Gelukkig zette Talitha minder sterke koffie dan wat we van haar zus gewend zijn en werd ook de theesmaak rooibos-honing achterwege gelaten waar Remco altijd zo’n fan van is, waardoor iedereen die binnen was gekomen, uiteindelijk ook weer gezond naar huis kon gaan. Vervolgens werd er een bordspel gespeeld. Dit spel hadden de jongeren in Parijs zelf ook gespeeld en het leek ze daarom ook een leuk idee het met ons (de gasten) te spelen. Het spel bestond uit: dobbelen, informatie, vragen, informatie, elementen, informatie, informatie, fiches, informatie en informatie. We hebben er uiteindelijk goed om kunnen lachen en hebben er, hoe kan het ook anders, ook een hoop van geleerd. Wel was het jammer dat er één groep duidelijk bovenuit stak (en dat was niet de groep met die verwaande jongeren van de GJV), waardoor het voor die groep, en voor de andere groepen, niet echt spannend was.

 

Vervolgens was er een talkshow (Justin & Van der Ven) waarbij de groep vertelde wat ze in Parijs allemaal hadden beleefd. Dit werd zelfs geïllustreerd met een hoop foto’s en een heel soepel lopend skype-gesprek, waarbij de vrouw aan de andere kant van de lijn ons zo onaardig vond, dat ze de hele tijd ophing en niet meer opnam. De jongeren hadden een heel mooi verhaal in elkaar gedraaid over hoe ze verschillende kerken hadden bezocht en dat ze ’s avonds gewoon op een normale tijd naar bed waren gegaan. Ze vertelden ons zelfs dat ze zondagochtend naar een kerkdienst waren geweest! Het verhaal kwam leuk en geloofwaardig over, maar wij van de GJV wisten natuurlijk wel beter…

 

We (de GJV leden) willen de mensen die deze avond mogelijk hebben gemaakt hier nogmaals voor bedanken. We vonden het erg leuk en zijn jullie dankbaar dat jullie ook een 7e tot en met een 25e persoon naar het jeugdhuis hebben weten te krijgen.

 

Namens de GJV,

Lars van IJzendoorn

 

Parijs jongeren spel

 

Onze jongeren spelen in Parijs hetzelfde bordspel als op deze zondagavond.