Groothuisbezoek en Thema-avond

24-02-14

 

groothuisbezoek

Op 4, 5, 6, 11 en 13 maart 2014 zullen vanaf 20:00 uur Groothuisbezoeken worden gehouden. Dit jaar is het thema: Geloven met hart en ziel.

 

Op de website van de Protestantse Kerk (www.pkn.nl) schrijft Arjan Plaisier, scriba van de generale synode, dat het voor hem duidelijk is: “dit jaarthema is uitdagend. Het gaat tegen de trend in. Het is dwars. Want het is veel veiliger en gemakkelijker om met een halfje geloof voor de dag te komen. Met ‘iets van geloven’. Nu is het met hart en ziel. Dat is zoiets als met je hele hebben en houden.”
Een mooi thema dat garant zal staan voor een goed gesprek.

Als u zich niet heeft opgegeven voor het groothuisbezoek kan dat altijd nog bij Rianne de Haan (tel: 681 90 24).

 

De Kerkenraad zou graag zien dat ook de tussengeneratie en de jeugd van de GJV geïnspireerd raken door het groothuisbezoek. De commissie pastoraat heeft zich hierover gebogen en de groepen gepolst op belangstelling hiervoor. Duidelijk werd dat de titel “groothuisbezoek” niet uitnodigend is en dat de opzet anders kan. Daarnaast blijkt er belangstelling te zijn en ook Ds. Kloppenburg wil graag haar medewerking verlenen. Besloten is om in de komende maanden een thema-avond te organiseren voor de tussengeneratie en een thema-avond voor de jeugd van de GJV.

 

Met vriendelijke groet,
namens de commissie pastoraat,

Petra den Otter-Bakker, tel: 684 08 86,

e-mail: petra@denotter.it